В Україні почали діяти нові правила маркування продуктів. Що зміниться?

В Україні почали діяти нові правила маркування продуктів. Що зміниться?
Фото ілюстративне
  • Раніше етикетка могла бути написана малим шрифтом, але тепер  усе зміниться. Які новації ще очікують на українців, дивіться далі.

З 6 серпня в Україні починають діяти нові правила маркування харчової продукції. Етикетки товарів у магазинах, будуть змінюватися поступово, пише ТСН.

Що зміниться?

Інформація про продукт тепер має бути точною та зрозумілою для покупця. Навіть реклама має бути правдивою та доведеною.

Відео дня

Шрифт на продуктах має бути чітким та розбірливим. Окрім того, інформація про продукт має бути  українською мовою. Інгредієнти-алергени потрібно буде виділяти окремо. Якщо продукт нефасований, наприклад борошно чи крупи у супермаркеті, то склад має бути вказаний на мішку, або на стенді поруч.

Не платимо за лід. Маса харчових продуктів буде вказуватися без урахування льоду.

Термін придатності. На продуктах можна буде вживати наприклад таке маркування як "Краще спожити до…". А такі продукти як цукор, сіль, алкоголь можуть взагалі бути без терміну придатності. Це вирішує виробник.

До слова, нові етикетки та правила виробники будуть впроваджувати протягом наступних трьох років.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up