В Україні пом'якшили карантин: що дозволили

В Україні пом'якшили карантин: що дозволили
Фото ілюстративне: DW
  • Кабмін змінив обмеження адаптивного карантину для жовтої зони.
  • Що саме дозволили, дізнавайтеся на нашому сайті.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про пом'якшення протиепідемічних обмежень в Україні. Про це йдеться у постанові від 2 червня 2021 року № 583 "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236", оприлюдненій на Урядовому порталі.

Відповідно до постанови, при “жовтому” рівні епідемічної небезпеки дозволили:

- Проведення масових, культурних, розважальних, релігійних, заходів (у тому числі в закладах громадського харчування) за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 2/3 місць.

Зазначені обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) або експрес-тесту на визначення антигена до коронавірусу, яке проведене не більше як за 72 години до заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Відео дня

- Приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 2/3 місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) або понад 50% місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому залі.

- Діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій;

- Дозволили роботу бізнесу з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів) без обмеження часу. У закладах громадського харчування скоротили відстань між столиками до 1,5 (раніше було 2).

На зображенні може бути: текст

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Olga GRS

    Приміські поїзди краще б замість ресторанів..
  • Olha Khmelovska

    Офігеть...Нахіба оті всі ресторани, масові заходи, якщо люди елементарно добратися на роботу не можуть через "сидячий" транспорт?!
    Невже так важко зняти обмеження з пасажирських перевезень?!
  • Читач91

    А коли запускали маршрутки передбачалось возити тільки сидячих.Водії заробляли і пасажири платили легко.Тепер вигодніше сидіти дома ніж добиратись на роботу. "Багатієм."
  • Ира Сагата

    Стоячі місця у маршрутках?

    Читач87 reply Ира Сагата

    це точно))) по 8 грн і лежачих скоро будуть брати)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up