В Україні створюють систему екстреної допомоги за єдиним номером “112”

В Україні створюють систему екстреної допомоги за єдиним номером “112”
Фото ілюстративне
  • Відтепер, у разі ДТП чи надзвичайної ситуації не потрібно буде викликати кілька служб. 

  • На лінію також можуть також звертатися люди, які не знають української. 

Впровадження єдиного номеру екстреної допомоги — це одне із євроінтергаційних зобов’язань нашої держави у рамках угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Верховна Рада Україна у першому читання прийняла відповідний законопроект, повідомляють в Міністерстві внутрішніх справ.  

Відтепер, до прикладу, у разі дорожньо-транспортної аварії, аби звернутися до служб екстреної допомоги не потрібно буде телефонувати за різними номерами: на “101”, “102” чи “103”.  Достатньо буде набрати єдиний номер “112”. А всі необхідні служби відправить на місце оператор лінії. 

— Коли людина перебуває в стресі, кожна секунда є вкрай важливою. Впровадження служби екстреної допомоги дозволить спростити відповідний алгоритм, — розповідає заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий. 

Відео дня

Він пояснює, як це працюватиме. Наприклад, людина телефонує на єдиний номер “112”. Оператор може визначити її місцезнаходження за геолокацією та спрямувати одночасно декілька служб, які потрібні на місці: пожежників, рятувальників, медиків, поліцейських чи інші служби. 

Крім того, на лінію “112” зможуть звертатися за допомогою також люди, які не володіють державною мовою.

 

Нагадаємо, в Україні з'явилися нові сигнали тривоги. Вони сповіщатимуть про хімічну та радіаційну небезпеку, а також, в разі потреби, про термінову евакуацію. Як звучать нові звуки та чому оновлення розкритикували українці читайте за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up