Вдарив однокласницю м’ячем: дізналися деталі подій в хмельницькій СЗОШ №19

Вдарив однокласницю м’ячем: дізналися деталі подій в хмельницькій СЗОШ №19
  • На уроці фізкультури хлопець вдарив дівчину м’ячем у груди.

  • У громадській організації «Захист освітян» називають це булінгом.

  • На комісії в школі вирішили інакше. 

Минулого тижня ми вам розповідали про конфліктну ситуацію у початковій школі на Озерній. Про неї повідомили батьки третьокласників. За їхніми словами, постійне цькування було зі сторони одного з учнів. Мовляв, той створював конфліктні ситуації та ображав однокласників. Все це, кажуть, продовжувалось майже три роки. Детальніше про цю історію дізнавайтеся тут. 

Вдарив дівчинку м’ячем на фізкультурі

Тим часом стало відомо про схожу ситуацію, та вже в іншій школі – у СЗОШ №19 імені академіка Михайла Павловського, що в Ружичній. Про неї повідомили в ГО «Захист освітян». Її керівник Євген Білоусов розповів, що в епіцентрі подій учениця (ім’я та прізвище учнів не вказуватимемо, – прим. автора), яку систематично, як додають в ГО, цькують однокласники. Мовляв, це триває ще з 2023 року.

Відео дня

Аби отримати підтвердження усіх вище описаних подій, журналістка vsim.ua звернулася до директора СЗОШ №19 Наталії Воронецької. Вона розповіла, що конфлікт відбувається між семикласниками. Мовляв, все почалося в січні цього року, з уроку фізкультури.Тоді дійсно відбувся факт того, що дівчинку вдарили. Сталося все за таких умов:

- Був урок фізкультури. Діти грали у волейбол. Хлопчик підіймав м’яч і так вийшло, що вдарив дівчинку в груди. Він здійснив удар не навмисно, оскільки був заблокований у куті поля гравцем іншої команди та не міг передбачити траєкторію польоту м’яча знизу. Після удару м’ячем потерпілій було терміново надано першу домедичну допомогу. Також було створено комісію із розслідування цього випадку, – пояснила директор школи.

Що визначили члени комісії та що кажуть в поліції

Після удару семикласниці м’ячем у школі, згідно з наказом МОЗ, була створена комісія для запобігання та протидії ознак булінгу. До її членів увійшли практичний психолог, класний керівник, вчитель зарубіжної літератури, вчитель початкових класів та медсестра. Метою було зібрати усю інформацію щодо факту булінгу в цьому класі та з’ясувати їхні причини. А також – надати рекомендації вчителям щодо здійснення освітнього процесу в цьому класі та батькам учнів.

Як розповіла директор навчального закладу, члени комісії всі вище описані події визнали не булінгом, а конфліктною ситуацією між дітьми. Наталія Воронецька додала, що наразі дівчинка продовжує навчання у своєму класі.

Щодо вище описаних подій адміністрація СЗОШ №19 імені академіка Михайла Павловського звернулася до правоохоронців. Це підтвердила інспектор з комунікації Хмельницького районного управління Віра Мазур. За її словами, працівники поліції продовжують моніторити ситуацію.

- Ювенальні поліцейські відвідали навчальний заклад, де поспілкувалися зі шкільним психологом та іншими учасниками освітнього процесу. Поліцейські також були присутні на координаційних нарадах в навчальному закладі, де розглядалося дане питання. Наразі поліцейські продовжують моніторити ситуацію та залишаються на зв’язку з учасниками конфлікту, – каже Віра Мазур.

Нагадаємо – в Україні законодавче закріплення поняття “булінг” та відповідальність за його вчинення відбулося у 2019 році. Отож, на правопорушника можуть скласти адмінпротокол. 

Оскільки випадки цькування часто стаються в освітньому просторі, то без таких історій не обійшлося і в Хмельницькому. У Єдиному державному реєстрі судових рішень описані такі справи, по яких вже винесли постанову. 

Зібрали для вас 3 історії про булінг в хмельницьких школах. Дізнавайтеся, що було і чим все закінчилося, в окремому матеріалі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Галина

    Це наші такі директори,  мого онука вдарили у школі за кордоном то там були всі ,
    І психолог,  медсестра і дирекція , одним словом всі , навіть батьки , .
    А у нас вдарив аще може синочок , чийсь , все замість,
  • Олег Габатель

    Що значить був заблокований у куті гравцем іншої команди. Це вже не є волейбол.
  • Віктор

    Воротарі хутко пишіть заяви, ви жертви булінгу!
  • 0_0

    все рівно тому хто винен нічого не буде.

keyboard_arrow_up