Ведмедя дресирувальниці Марти не можуть забрати до Хмельницького – немає за що

Ведмедя дресирувальниці Марти не можуть забрати до Хмельницького – немає за що
  • Цирковий ведмідь Стефан після смерті господарки залишився без нагляду
  • Його захотіли забрати до хмельницького приватного зоопарку
  • Але коштів на транспортування клишоногого поки не вистачає.

 

Бурий ведмідь на ім’я Стефан більше 15 років тісниться у маленькому вольєрі. Його власниця дресирувальниця Марта Бужановська виступала з хижаком на багатьох аренах цирку. Коли вирішила покинути артистичну діяльність, не змогла залишити Стефана. Тому ведмедя забрала з собою і втекла. Переїжджала з ним кілька разів. Кілька років тому оселилась у селі Нижні Вовківці, неподалік Хмельницького. Щодня їздила до міста, аби тут назбирати грошей на їжу для свого циркового друга. Допомагав їй в цьому маленький песик. Просила грошей на Соборній. Тим часом, ведмідь жив у тісному вольєрі прямо на подвір’ї жінки. Марта померла 29 січня. Її Стефан залишився без догляду. Час від часу до тварини навідується дресирувальник Сергій Пальохін. Він привозить ведмедю їжу та воду. Але каже, так довго тривати не може. Бурого хоче забрати до зоопарку. Але поки грошей на це не вистачає. Потрібна допомога хмельничан. 

- Зібрали близько двох тисяч. Після смерті Марти люди відгукнулись і почали скидати. Зараз збір призупинився. Для того, щоб забрати і перевезти ведмедя, не вистачає ще півтори тисячі гривень, - каже Сергій Пальохін.

До слова, вага 17-річного Стефана в межах 400-450 кілограмів. Для його транспортування необхідна спеціальна техніка. Окрім того, у приватному зоопарку, що у Дубовому, вже є один ведмідь. Та для нового сусіда вже за місяць обіцяють збудувати інший вольєр. 

Відео дня

Читайте також: У приватному зоокутку Пальохіна з'явилися соколи, борсуки та шотландський поні

Для допомоги:

Номер картки Приватбанку: 41 49 49 78 71 21 22 07

Телефон: (096) 787 81 16 - Сергій Пальохін.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Игорь Антонов

    Невже півтори тисячі гривень це так багато
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up