Вибух у Шевченківському суді Києва: загинув “свободівець” Гуменюк з Хмельниччини (ОНОВЛЕНО)

Вибух у Шевченківському суді Києва: загинув “свободівець” Гуменюк з Хмельниччини (ОНОВЛЕНО)
  • У вбиральні суду підірвали вибуховий пристрій.
  • Зробив це Ігор Гуменюк із Кам’янця-Подільського.
  • Саме сьогодні мало бути засідання по справі, де його підозрюють у вбивстві нацгвардійців.
  • Гуменюк загинув.

У Шевченківському районному суді Києва прогримів вибух. Сталося це сьогодні, 5 липня, о 17:20. Невідомий пристрій підірвали у вбиральні. Про це повідомляють в Київській міській військовій адміністрації.

Також в КМВА повідомили, що пристрій підірвав підсудний. Це міг зробити Ігор Гуменюк. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланнями на власні джерела. Згодом інформацію підтвердив керівник МВС Ігор Клименко.

ОНОВЛЕНО: о 19:51 Клименко повідомив, що Ігор Гуменюк загинув. 

Відео дня

"Правопорушник загинув на місці події. За попередньою інформацією, підірвав себе. Під час штурму приміщення поранені двоє бійців КОРДу. Їхні життя врятували щити, з якими рухалися спецпризначенці".

Хто такий Гуменюк

Ігор Гуменюк народився та жив у Кам'янці-Подільському. Був керівником міського осередку ВГО "Сокіл". Брав участь у Революції Гідності. Після Майдану став добровольцем батальйону "Січ", захищав Україну в Курахово та Пісках, неподалік Донецького аеропорту. 

Сьогодні на 15:00 було призначено засідання по справі Гуменюка. Він був затриманий після сутичок під Верховною радою ще в серпні 2015 року. Тоді внаслідок вибуху гранати постраждало 130 людей. Загинуло 4 нацгвардійці.

За версією слідства винним у загибелі є саме Ігор Гуменюк із Кам’янця-Подільського, який тоді також був бійцем батальйону “Січ”. Вважається, що він вчинив терористичний акт, кинувши гранату в натовп. Один із основних доказів - знайдена в нього чека та ще одна граната. Про це заявляв тодішній глава МВС Арсен Аваков.

Також є відео, де чоловік у масці дістає із сумки гранату й кидає її. Чи був це саме Гуменюк, на відео чітко не видно.

Разом із Гуменюком тоді затримали ще 10 “свободівців”. Олександр Симчишин (який із листопада 2015 року став міським головою Хмельницького) тодішні події коментував так:

- Затримали наших «свободівців» - 11 осіб, вісім з них їхали в одному бусі, водія затримали, який взагалі ні при справах і навіть близько там не був, також затримали «кіборга», який відвоював в Донецькому аеропорту, бо вони всі були в одному транспортному засобі. Затримували жорстко, без розбору і пред’явлення посвідчень. Утримують їх до цього часу та не відпускають. Це чистої води провокація, - говорив Олександр Симчишин.

Серед затьриманих тоді був Віктор Бурлик (депутат Хмельницької обласної ради, військовий ЗСУ). Його і Гуменюка при затримані побили. Про це тоді повідомляв їхній адвокат Кізін. Він також надав фотодоказ.

Адвокат надав фото побоїв Гуменюка і Бурлика

Був там і 16-річний на той момент школяр із Хмельницького Олексій Логвін. Згодом його відпустили.

Читайте також: Правоохоронці обшукують "свободівців" по всій Україні. Був обшук і в хмельницькій квартирі екс-нардепа Сабія

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (55)
  • Наталья Мандалина

    Все спланували і вбили а людям пускають пилину в очі як завжди немо справедливості і небуде .
  • Антоніна Іванова

    Як можна стверджувати,  що вибух влаштував саме Ігор Гуменюк?
  • Lubmija Simoroz

    8 років не могли доказати ! !! Оце приклад діяльності судів!!!
  • Антоніна Іванова

    Вічна пам'ять Людині і патріоту

keyboard_arrow_up