На Хмельниччині відпрацювала ППО. Яка ситуація в інших областях?

На Хмельниччині відпрацювала ППО. Яка ситуація в інших областях?
Колаж vsim.ua
  • Ворог вкотре завдав ракетного удару по західних областях. 

  • Цієї ночі хмельничани двічі чули звук вибуху. 

  • Найбільше дісталось Луцьку, Львову та Дніпру. 

Неспокійною видалась ніч на 15 серпня. Окупанти знову вдалися до ракетного терору. Під прицілом цього разу опинились західні області. 

Вибухи в Хмельницькому

Повітряна тривога на Хмельниччині лунала з 4.02 по 5.48. За цей час в місті пролунало два потужних вибухи. 

Повітряні Сили повідомляли, що крилаті ракети летять в напрямку Хмельниччини, Кам’янця-Подільського та Старокостянтинова. В обласній військовій адміністрації  підтвердили інформацію про вибухи та повідомили про роботу ППО. 

Відео дня

— Вранці, під час повітряної тривоги, було чутно серію вибухів в Хмельницькій області. В регіоні працювали сили ППО. Даних про ушкодження об’єктів, падіння уламків наразі немає. Постраждалих немає, — написав перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. 

Також після відбою повітряної тривоги мер Хмельницького Олександр Симчишин проінформував про роботу протиповітряної оборони. 

— Вибухи, які було чутно в громаді — робота сил ППО. Дякуємо! — написав міський голова. 

Разом з тим, моніторингові канали написали, що цієї ночі був наймасштабніший обстріл західних регіонів від початку війни. Ракети неодноразово змінювали курс, а одна із них пролетіла надто близько до кордону з Румунією. Хмельниччина — не єдина область, де лунали вибухи. Та найбільше дісталось Львову і Луцьку. 

Удар по Львівщині

росіяни вдарили ракетою по Львову. Мер міста Андрій Садовий повідомив, що є багато збитих ракет, але одна з них влучила у двір дитячого садка.

 

Уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. Було загоряння. Є руйнування. Людей евакуювали. В одному з гіпермаркетів міста через падіння уламків ракети стався обвал стелі. Пошкоджено більше ста помешкань, вибито понад 500 вікон, зруйновано дитячий садок. Жертв немає, але 4 людини травмувались. Вони отримують медичну допомогу.

Голова Львівської ОВА Козицький зазначив, що, крім Львова, є пошкоджені будинки у Ставчанах і Суховолі. 

У Ставчанах пошкоджені 10 будинків. Станом на 7.00 годину відомо про людей, які зазнали легких травм. Пошкоджені будинки також у Суховолі. Постраждалих поки немає, але декілька людей зазнали легких травм. 

Атака на Волинь

Також під час масованої атаки росіяни поцілили у промислове підприємство у Луцьку. Внаслідок атаки загинули 3 людей, ще кілька постраждалих перебувають у лікарні. Про це проінформував голова Волинської ОВА Юрій Полюляйко. 

Влучання по Дніпру

Також у Дніпрі вночі ракети влучили по промисловому підприємству. Це написав голова ОВА Сергій Лисак 

Поранені 2 людини. 59-річна жінка отримала легкі ушкодження й лікуватиметься вдома. 70-річного чоловіка госпіталізували. Він у стані середньої тяжкості. На місці виникла пожежа. Вогонь охопив понад 800 кв м. Її вже загасили. 

Також у Краматорську вщент зруйнували торговельну базу. Загинуло дві людини, одна поранена.

А в Смілі Черкаської області є влучання в приватне підприємство і медзаклад, частина міста залишилась без води.

Уламки російської ракети впали на приватне подвір'я на Прикарпатті.

Скільки ракет збили

Повітряні Сили повідомили, що цієї ночі, близько 4 години ранку російські окупанти завдали удару ракетами повітряного та морського базування. Військові зафіксували пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів:

У багатьох регіонах працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи безпосереднього прикриття.

В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони було знищено 16 крилатих ракет типу Х-101/Х-555 та «Калібр».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Olga Zugan

    Хай Бог пошле мир на рідну землю України.
  • viktor

    Вот коли я прочитаю що ми вцілили по московії штук 50 дронів чи ракет із них 10 попало вціль,яб казав би вау,а так резніков вся ця зелена шобла разом з зеленою мавпою тільки тирять і розповідають байки.

    олександр садовий reply viktor

    От коли побачу, що пан Віктор особисто завалив 20 кацапів то повірю , що зелена шобла тирить гроші. А поки пан Віктор звичайний балабол
  • Гоша Царь

    над хатою в селі пролетіло шось. по звуку не калібр. бо калібри до цього літали дньом. шось інше. через хвилину десь крепко йоб........нуло. потім невеличкий ба-бах майхе зразу за першим.
  • Євген Лісовий

    Прям над нами вальнуло))) Розбудили гниди своїми ракетами .

keyboard_arrow_up