Світло буде цілий день: в Укренерго пояснили як проведуть режимні заміри

Світло буде цілий день: в Укренерго пояснили як проведуть режимні заміри
Фото: Depositphotos
  • Режимні заміри проведуть по всій країні. 

  • Для областей сформували графік. 

  • Енергетики розповіли як проводитимуть режимний день.

По всій Україні, починаючи з 8 лютого, енергетики змінять ліміти споживання електроенергії. По кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можуть бути зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для того, аби провести вимірювання фактичного споживання в кожній області. Як це робитимуть розповіли в Укренерго

Як проведуть режимний день

Почергово у кожній області на один день зовсім не вимикатимуть світла. Оскільки в енергосистемі є дефіцит потужності, спричинений російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, ліміти споживання також можуть бути знижені. 

— Більш конкретну інформацію ви зможете отримати від обленерго в своєму регіоні. Але енергетики будуть робити все можливе, щоб споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірів, — додають в Укренерго. 

Відео дня

Додамо, що в Хмельницькій області день режимних замірів пройде 9 лютого. Читайте про це у матеріалі На Хмельниччині 9 лютого світла не виключатимуть

Для чого потрібні виміри

Завдяки проведенню режимного дня енергетики зможуть побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії на даний час. 

Таке дослідження називається режимним виміром. Воно дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми. 

Також такі вимірювання дадуть можливість враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання.

На що вплинуть результати вимірів

Отримані результати обіцяють враховувати при зміні кількості населення та при розміщенні підприємств.

Вони дозволять енергетикам скоригувати обсяги лімітів для кожної області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах, додають в Укренерго.

Графік режимних днів по Україні

У разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру орієнтовний графік режимних вимірів такий:

— Разом із тим зазначаємо, що у випадку повторення росією масованих ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів мають бути перенесені до стабілізації ситуації, — зазначають енергетики. 

Нагадаємо, у вівторок, 7 лютого, погодинних відключень вночі не буде зовсім. Удень світло вимикатимуть тільки за основними чергами. Графік дивіться за посиланням. 

Також додамо, що на акціонерне товариство Хмельницькобленерго написали скаргу користувачі. Хмельничани звинуватили підприємство в тому, що ті недотримуються графіків відключень електрики. Скаржилися, що світло в області відключають нерівномірно та несправедливо. Люди залишаються без електрики близько 30 годин. Відтак, фахівці НКРЕКП провели перевірку на дотримання графіків з 15 листопада по 27 грудня 2022 року та на засіданні ухвалили оштрафувати Хмельницькобленерго на суму 85 тисяч гривень. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Britney Barnes

    The first thing you learn in life is you're a fool. The last thing you learn in life is you're the same fool. Первое,
  • Олег Бондаренко

    Володимир Щьоткін це ти про себе і своїх родичів?
  • Володимир Щьоткін

    КОНЧАНІ ДЕБІЛИ....

keyboard_arrow_up