Вимоги до здоров’я мобілізованих у різних родах військ (ІНФОГРАФІКА)

Вимоги до здоров’я мобілізованих у різних родах військ (ІНФОГРАФІКА)
  • Кожен рід військ та підрозділи мають свої критерії до прийому бійців. 
  • Дізнавайтесь які вимоги до мобілізованих виставили ЗСУ та коли людину можуть виключити з військового обліку. 

Під час війни усі військовозобов'язані мають пройти військово-лікарську комісію. Вона визначає, чи придатна людина до служби. Про це можна прочитати детальніше у матеріалі “Непридатний до військової служби: з якими хворобами не беруть до армії

Якщо ж людина здорова, то як знати куди саме візьмуть? Висновки медкомісії також можуть впливати на вид служби мобілізованих. Про це для “Української правди” пояснив правовий аналітик благодійного фонду "Право на захист" Руслан Романів. Кожен рід військ та кожен підрозділ має свої умови щодо здоров’я бійців.

"Наприклад, військовослужбовці морської піхоти, повітряно-десантних підрозділів повинні мати зріст не менше 170 сантиметрів та вагу не більше 90 кг та не менше 57 кг", – каже правовий аналітик.

Відео дня

Вимоги до бійців різних родiв вiйськ, частин, пiдроздiлiв

Військово-лікарська комісія, під час ухвалення рішення, у яких родах військ, частинах, підрозділах може служити людина, керується Додатком 3 до Положення №402. 

У таблицях вказані вимоги до строковиків, а от окремих вимог до військових на час воєнного стану немає, зазначає Руслан Романів. Тому вид служби, який буде виконувати військовослужбовець, залежить від індивідуальних особливостей.

Також в Додатку 3 зазначені статті – стани здоров’я, які може мати військовослужбовець, і які можуть завадити йому служити у певних родах військ. Позначка НП у таблицях напроти певної статті означає, що людина непридатна до служби у певних підрозділах чи видах військ. Водночас позначка СС-НП означає, що людина непридатна до служби у спеціальних спорудах.

Щоб підтвердити, що людина взагалі непридатна до військової служби під час мобілізації, необхідно пройти медичне обстеження. Якщо комісія визначає непридатність до військової служби, людину можуть виключити з військового обліку.

Детальніше про те, кого та до якого роду військ візьмуть/не візьмуть переглядайте на інфографіках.

Тут і далі інфографіки з сайту "Українська правда"

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alika Sky

    Якщо зір -6 то куди беруть?

keyboard_arrow_up