Випуск курсантів прикордонної академії: як це було (ФОТО, ВІДЕО)

Випуск курсантів прикордонної академії: як це було (ФОТО, ВІДЕО)
  • Прикордонна академія вчергове випустила курсантів, які тепер вже є офіцерами.

  • Цьогорічний випускний мав особливості через карантин.

  • А один із колишніх випускників, тепер народний депутат, розповів про власний випуск в 1996 році.

У хмельницькій прикордонній академії відбувся черговий випуск офіцерів, які завершили навчання у цьому навчальному закладі. Урочисті заходи відбулися сьогодні, 6 червня, на плацу навчального закладу. До 10 ранку тут вишикувалися курсанти-випускники у святковій формі. На початку заходу виконали гімн України та вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв. Після цього вручили дипломи випускникам, які мали особливі досягнення під час навчання.

Потім виступили гості, які завітали в академію. Серед них були народні депутати, міський голова, голова ОДА, голова обласної ради. Митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній зачитав молитву-побажання для офіцерів. Після цього розпочалося вручення нагород та подарунків для працівників академії.

— Сьогодні офіцерський корпус державної прикордонної служби поповнили нові 260 лейтенантів. Лейтенантів, які обрали служіння кордону, його захист сенсом свого життя. І сподіваюся, що на найближчі 21 рік, щонайменше, щоб можна було піти на пенсію за вислугою років. Сьогодні також 40 офіцерів завершили навчання на оперативно-тактичному факультеті і ми раді вітати їх з цим, — сказав голова прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Відео дня

Під час заходу не обійшлося й без випускної традиції. Колишні курсанти, а тепер вже офіцери, розкидали на плацу монетки, які заздалегідь поклади у кишені. Перед цим вони всі стали на коліна. На завершення свята поклали квіти до меморіалу прикордонникам, які загинули під час виконання своїх обов’язків.

На випускному прикордонників був присутній народний депутат Павло Сушко. Віз закінчив прикордонну академію 1996 року. Депутат розповів, як свого часу випускався з прикордонної академії. Однією з тодішніх традицій було класти під погон випускника банкноту. Один із курсантів вітав випускника, а потім забирав банкноту собі.

— Святкували ми тоді так. У нас була вичищена військова каска. Ми йшли до казарми, наливали в каску шампанське і кожен казав побажання своїм друзям, які в день випуску роз’їжджалися по всьому кордону України. Ми випивали пару ковтків шампанського, вітали один одного, — розповів Павло Сушко.

Карантин та поширення коронавірусу вплинули й на проведення випускного в прикордонній академії. Батьків випускників не впустили на територію навчального закладу. Вони спостерігали за урочистостями з-за паркану. Всі курсанти на випускному були в захисних масках. На вході до академії міряли температуру.

Нагадаємо, що цього року розподіл випускників на місця майбутньої служби проводили за новою системою. У кожного випускника був свій рейтинг, здобутий під час навчання. Курсанти заходили у спеціальний кабінет, де були вивішені списки посад. Серед них і обирали бажану. Порядок входу до кабінету залежав від рейтингу. Таким чином випускники з найбільшим рейтингом мали найбільший вибір посад. Детальніше дізнавайтеся з нашого окремого матеріалу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Татьяна Клинчук

    Вітаю всіх випускників! Божого благословіння, мирного неба.
  • Любов Сердунич

    Вітаю! У добрий час! Хай ваша служба буде мирною!  Хай буде в Україні ПЕРЕМОГА й МИР!
  • Надія Шанчук

    Це правда.
  • Viktor Petrushenko

    Є нормальні але довго не служать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up