Власникам кіосків на ринку по проспекті Миру дали останнє попередження

Власникам кіосків на ринку по проспекті Миру дали останнє попередження

Якщо підприємці не заберуть свої металеві кіоски з території ринку за вихідні, то вже в наступний понеділок їх демонтують. Без попереджень. 

Представники ініціативної групи ринку "Приватна справа" дійшли до мерії. Підприємці не можуть розпочати роботу в новому критому павільйоні через МАФи, які відмовляються забирати декілька місцевих торговців. Останні вимагають надати їм торгові місця. У будівництво вони не вкладалися, тому після відкриття павільйону залишилися без робочого місця. Свої інтереси близько 10 чоловік відстоюють разом із головою профспілки захисту підприємництва Надією Кнець.
Сьогодні, 13 травня, письмове звернення місцева влада отримала від адміністрації ринку та ініціативної групи підприємців, які місця купили.    

«На сьогодення повноцінно займатися торгівельною діяльністю  неможливо через те, що на заваді стали металеві конструкції (кіоски), що загороджують вхідні двері вищевказаної новобудови та перешкоджають виконанню робіт з благоустрою прилеглої до ринку території. З цієї самої причини підприємці,  котрі торгівельну діяльність у новозбудованому ринку несуть збитки (псування товару) через недостатню кількість покупців», - йдеться у зверненні.

З мером Олександром Симчишиним поговорити не вдалося. Секретар міського голови повідомила, що у мера запланована зустріч, а потім він збирається на покладання квітів до пам’ятника «Ангел скорботи». Попросили зачекати. Але підприємці, довго не думаючи, пішли до зама. Висловили своє невдоволення Володимиру Гончаруку. У його кабінеті застали і начальника управління торгівлі Олександра Панченка.

- Міська влада взагалі не повинна втручатися у ваші справи, - сказав Володимир Гончарук. -  Вони (торговці, які не забирають кіоски, - прим. авт.) сплачували за утримання ринку куди? Хто повинен з ними зараз вести перемовини? Чому ми маємо вирішувати проблемні питання сторін, які не можуть між собою домовитися? 

Відео дня

Заступник міського голови запропонував два варіанти вирішення конфлікту. У першому випадку землю шукатиме місто, в іншому - «Приватна справа». Але встановлювати нові МАФи, які просять підприємці, на території міста не дадуть. 

В адміністрації ринку погодилися знайти 2-3 вільні місця, але лише для тих, хто безперервно здійснює підприємницьку діяльність протягом 4 років.  

- Міська влада вивчатиме питання щодо виділення їм земельної ділянки на ринку "Ранковий". Для того, щоб вони могли побудувати там свої кіоски по 4 квадратних метри, - заявив Панченко. - Питання щодо надання їм міської землі та землі навпроти нового павільйону взагалі не буде розглядатися. Нам потрібен певний час, щоб розібратися. Через два тижні питання винесуть на міськвиконком.

Нагадаємо, 11 травня, в самий розпал робочого дня на ринок навідалися податкова і поліція. У підприємців перевіряли документи на торгівлю.
Після обіду адміністрація ринку роздала усім підприємцям листи-попередження. Наголошують, що усі власники мають демонтувати свої кіоски до 15 травня.  Якщо реакції не буде, то викличуть маніпулятор і МАФи  перенесуть подалі від нового павільйону.

Довідка "ВСІМ":

ТОВ «Приватна справа» побудувало на проспекті критий ринок з торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами. На це їм знадобилося майже 5 довгих років. Нещодавно нову будівлю ввели в експлуатацію. 60 місць на першому поверсі – розкуплені. Люди чекають, коли зможуть переселитися. Запустити роботу критого ринку не можуть через  старі кіоски, які заважають привести до ладу територію навколо нової будівлі. Металеві конструкції забирати не хочуть декілька підприємців, які у «Приватної справи» нові місця  не купили. Вимагають працевлаштування. І поки місця їм не дадуть, пообіцяли кіоски не забирати. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Ксенія

    Ці  бідолахи  хочуть  отримати  все на шарка ?Так не буває.....Розігнати та благоустроїти  територію
  • Анонім

    Думаю влада зрозуміла хто є хто і в бюджет міста скоро будуть надходити нові кошти,адже на новому ринку 62 робочих місця.
  • Анонім

    Заспокойтесь! В понеділок там все приберуть і все буде добре
  • Анонім

    Даёшь люстрацию!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up