Внаслідок російської атаки 19 серпня постраждало 500 будинків: як ліквідовують наслідки

Внаслідок російської атаки 19 серпня постраждало 500 будинків: як ліквідовують наслідки
Тут і далі фото зі сторінок Анатолія Катеренчука та Олександра Ткача. Колаж vsim.ua
  • Окупанти вдарили по об‘єкту критичної інфраструктури.

  • Від вибухової хвилі постраждали будинки в Деражнянській та Меджибізькій громадах. 

  • Нині місцеві латають дахи та перетягують плівкою вікна. 

У ніч на 19 серпня росіяни вчергове запустили “шахеди” по Хмельниччині. Ворог влучив в один із об‘єктів критичної інфраструктури на території Меджибізької громади. 

Найбільше дісталось двом громадам — Деражнянській та Меджибізькій. У кількох селах вибуховою хвилею було пошкоджено сотні будинків. У багатьох — вибито вікна і двері. 

Загалом, в результаті нічної атаки постраждало близько п’ятисот будинків. Одразу після відбою місцева влада почала обстежувати наслідки руйнувань. За словами селищного голови Меджибізької громади Олександра Ткача, в селах Лисогірка, Головчинці, Голосків, Русанівці, Требухівці потужними вибуховими хвилями повибивало вікна, двері, пошкоджено дахи, зруйновано конструктивні елементи.

Відео дня

Також пошкоджень зазнали навчальні заклади та заклади культури, адмінбудівлі та промислові об’єкти. Село Лисогірка — найближчий населений пункт громади від епіцентру подій і тому постраждало найбільше.

Руйнування масштабні, тому на ліквідацію наслідків руйнувань залучено комунальне підприємство «Добробут», працюють комісії з обстеження пошкоджених будівель та створені добровільні аварійні бригади по ліквідації наслідків обстрілу. Велика подяка небайдужим жителям нашої громади, які приймають активну участь в допомозі родинам, постраждалим від агресії росії проти України, — додає Ткач. 

Нині тривають відновлювальні роботи. Вже залучено чимало ресурсів, однак цього недостатньо, каже голова Хмельницької районної держадміністрації Анатолій Катеренчук.

— Маємо села, де пошкоджено практично кожне домогосподарство. Навіть залучивши усі ресурси, є потреба у матеріалах. А саме цвяхах та шифері. Тому прохання до усіх, хто має можливість посприяти та допомогти якнайшвидше відновити людські оселі та комунальні заклади, — зазначив Катеренчук. 

Аби переглянути всі фото — гортайте вбік:

Допомогу місцевим надали Чорноострівська, Старосинявська та Летичівська громади. Вони привезли шифер та плівку, організували довіз своїх працівників комунальних установ та підприємств. Загалом за 2 дні відремонтували 47 покрівель приватних осель. Вікна в будинках тимчасово перетягнули плівкою. В класах гімназії відновили стелю.

Додамо, внаслідок атаки “шахедами” постраждали дві жінки. Їх поранило уламками скла. Ще шість людей звернулися до медиків у шоковому стані.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юлія Миколаївна

    Serhii Motosov НЕ РОЗУМІЮ  ти працюєш на ворога?? Для чого це тут писати??🐑🧠🤷‍♀️🤔😡
  • читач34

    Дивно, що ні чому не навчила трагедія, яка сталася кілька місяців тому- такі само дрони -в подібний об"єкт... Таке враження, що ніби щось(хтось) спеціально не прикриває ці об"єкти...
  • Serhii Motosov

    В який об’єкт критичної інфраструктури?! Припиніть займатися пи*дунством! Припиніть цю брехню! Мовчіть! Не пишіть про це взагалі. Удар нанесено по військовому об’єкту!

keyboard_arrow_up