Як мешканці Старокостянтинова оговтуються після масованої атаки на місто

Як мешканці Старокостянтинова оговтуються після масованої атаки на місто
Колаж vsim.ua
  • Під час ворожої атаки жителям Старокостянтинова ударною хвилею повибивало вікна. 

  • Загорівся склад відходів кукурудзи на території елеватора. 

  • Постраждав працівник - водій вантажівки та загинув військовий пожежник. 

Минулої суботи росіяни тричі атакували Хмельницьку область безпілотниками та крилатими ракетами. Ціллю ворога вкотре став Старокостянтинів. Більшість ракет були збиті силами ППО. Але не обійшлося й без пошкоджень. 

У Старокостянтинівській громаді вибуховою хвилею пошкодило покрівлю, двері та вікна в декількох приватних житлових будинках. Також вибито вікна в одному з комунальних закладів культури, в приміщенні автовокзалу та в комерційному приміщенні.

Також виникла пожежа складу відходів кукурудзи на території елеватора. Займання складу ліквідували на площі 1 400 кв.м. Але постраждав водій вантажівки. 

Відео дня

Наслідки атаки по Старокостянтинову виглядають так:

Чергова російська атака закінчилась трагедією для громади. Під час гасіння пожежі загинув місцевий мешканецьСергій Лисюк. Він був військовим пожежником. 41-річний чоловік мав дружину та двох дітей — 2-річного хлопчика та 2-місячну дівчинку. Рідні кажуть, загинув, бо отруївся чадним газом.

Досі Старокостянтинів оговтується від російських атак. Ремонтна бригада від суботи латає приміщення автостанції. Там вибило половину вікон. Автовокзал найбільше постраждав від ракетного удару, а власник станції своїми силами ремонтує приміщення. Подробиці розповідає видання “Ми — Україна”. 

— Ракети над будинком літають. Ми звикли, але діти трохи бояться. Але нічого, переживемо, – зізнається один з місцевих мешканців.

Також пошкоджень зазнали і цивільні будинки. Одній з родин вдруге за це літо доводиться латати вікна. На порозі їхньої хати досі лежать уламки ракет від попередньої масованої атаки на місто. 

— У нас вилетіло чотири вікна. Мерія допомогла поставити їх всі. А ось це прильоти були, то чекаю на робітників, щоб знову поставили, – розповідає господиня.

Пошкоджені будинки місто ремонтує за бюджетні кошти, йдеться в матеріалі. У скільки обійдеться ліквідація наслідків  – ще не підрахували. Незначні пошкодження комунальники обіцяють усунути до 9 серпня.

Також у вівторок, 8 серпня, Старокостянтинів прощається із Сергієм Лисюком. Усі витрати на поховання та церемонію прощання місто взяло на себе.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрій Гудок

    Власник автостанції станції. Хм.... Що і автовокзал вже приватний?

    Тамара Олійник reply Юрій Гудок

    Мені теж цікаво, що вже і автостанція має власника ?

keyboard_arrow_up