Волік собаку за машиною. У діях хмельницького експосадовця Байдича "не виявили криміналу"

Волік собаку за машиною. У діях хмельницького експосадовця Байдича "не виявили  криміналу"
  • Чиновник прив’язав до свого автомобіля домашнього собаку та тягнув його дорогою. Так він вирішив покарати Барсика.
  • Закривавлену тварину врятував випадковий свідок.
  • Після року розслідування, у поліції прийняли рішення про закриття кримінального провадження проти Байдича.

 

 

У діях колишнього директора Державного архіву Хмельницької області Володимира Байдича, якого підозрювали у жорстокому поводженні з тваринами, слідчі поліції криміналу не виявили. Про це інформує "Суспільне" з посиланням на заступника керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Сергія Комонюка.

  • "Судово-медична експертиза, яку проводили у Харкові, дала висновок, що виявлені у собаки на кличку Барсик тілесні ушкодження відносяться до середнього ступеня важкості з тривалим розладом здоров’я. Проте, від нанесених травм у собаки ознак ускладнення здоров’я не виявлено, а ознаки каліцтва відсутні. Тому, на підставі висновку цієї експертизи, слідчим відділом Красилівського відділу поліції прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України", - повідомив Сергій Комонюк.

Водночас він зазначив, що  начальнику Красилівського відділу поліції направлено матеріали для вирішення питання про притягнення винної особи до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення (жорстоке поводження з тваринами).

Нагадаємо, у листопаді 2019 хмельницький чиновник Володимир Байдич прив’язав собаку до машини та тягнув його по дорозі. Ця подія сколихнула Хмельниччину, десятки хмельничан вийшли на акцію протесту під стіни ГУНП у Хмельницькій області. Проти посадовця відкрили кримінальну справу за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами).

Відео дня

Після порятунку собака Барсик пройшов лікування, наразі він проживає в кінологічному центрі ГУ Нацполіції області.

  • "Йому виділили окремий вольєр, а службові собаки діляться із ним харчуванням, оскільки на Барсика воно не передбачене. Наразі Барсик гарно почувається, він доглянутий і чекає на нових господарів, які захочуть прийняти його у свою родину. Але з бажаючих його забрати, до кінологічного центру ніхто не звертався", - розповіла "Суспільному" начальниця сектору комунікацій головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Інна Глега.

Щодо Байдича, за дії стосовно Барсика, йому оголосили сувору догану. В розпорядженні, яке підписав тодішній очільник ОДА, йшлося, що “поведінка державного службовця має відповідати очікуванням громадськості та забезпечувати довіру суспільства та громадян”. Дії Байдича викликали лише обурення.

Але однією лиш доганою не обійшовся. Невдовзі стало відомо, що директора обласного архіву Володимира Байдича звільнили. Причина - результати дисциплінарного розслідування. Як з’ясувалася, крім жорстокого поводження з тваринами, Байдич зловживав ще й службовим становищем.

Зазначимо, що посада директора Державного архіву Хмельницької області тривалий час залишалася вільною. Лише 13 січня 2021 року було оголошено, що конкурс на цю посаду виграла нинішня заступниця директора цієї установи Катерина Бурдуваліс. Про це свідчать результати відбору, розміщені на порталі державних вакансій.

Детальніше дізнатися про історію Барсика можна з матеріалів:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Оксана Зуборовская

    Тобто виходить, що якби не свідок, який зупинив знущання, то тварина б загинула або сильніше постраждала, і тоді це було б підставою для більш суворого покарання злочинця? А так - не вбив, значить не так все погано.... Сумно, люди....Таки правда, що спочатку треба суди Лінча пройти для створення дієвої правової системи, чи що?

    Читач74 reply Оксана Зуборовская

    при спробі суду Лінча він міг би дістати револьвер та застрелити свідка, так, на всяк випадок, ну або навпаки...

    PutnickFree reply Оксана Зуборовская

    Все набагато гірше, навіть якби вбив, якби тварина стала калікою - це не було б підставою для будь-якого покарання тієї скотиняки.
    Не вірите - почитайте про Святогора.
  • Раиса Глебова

    Зате тепер він почне повертатись на посаду
  • Читач79

    Чого причепились до людини. Вона зробила все по народним, сільсьским звичаями. Так вони дикуваті, злі і більше відповідають 16 століттю. Але зараз майже вся Україна  така - брехлива, зла, дика.   Є трохи інших, але вони без сумніву повтікають.
  • Natalia Sokol

    Закрили справу, це означає, що можна пов'язувати тварин до машини і карпати по дорогах???? Чи я що Ми не так зрозуміла😠😡
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:35 У Хмельницькому чоловік викрадав котли з квартир у новобудовах 13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up