Скандального чиновника Байдича, який тягав собаку за машиною, звільнили

Скандального чиновника Байдича, який тягав собаку за машиною, звільнили
  • Відповідне розпорядження підписав голова ОДА.

  • Як з’ясувалося, посадовець ще й службовим становищем зловживав.

  • Це стало відомо після дисциплінарного розслідування.

Хмельницький чиновник прив’язав собаку до машини та тягнув його по дорозі. Ця подія сколихнула Хмельниччину та всю Україну у листопаді 2019. Тоді шокуюче відео облетіло соцмережі. Десятки хмельничан вийшли на акцію протесту під стіни ГУНП у Хмельницькій області. Солдата, який врятував тварину, нагородили. А проти посадовця відкрили кримінальну справу за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами).

У чиновника почалися й проблеми на роботі. 6 лютого на сайті ХОДА з’явилося розпорядження про дисциплінарне стягнення із Володимира Байдича. За дії стосовно Барсика, йому оголосили сувору догану. 

В розпорядженні йшлося, що “поведінка державного службовця має відповідати очікуванням громадськості та забезпечувати довіру суспільства та громадян”. Дії Байдича викликали лише обурення. Тому доганою він не обійшовся.

Відео дня

Сьогодні, 12 лютого, стало відомо, що директора обласного архіву Володимира Байдича, який покалічив дворового пса матері, звільнили. Відповідне розпорядження також висвітлили на сайті Хмельницької ОДА. Його підписав Дмитро Габінет. 

Причина - результати дисциплінарного розслідування. Як з’ясувалася, крім жорстокого поводження з тваринами, Байдич зловживав ще й службовим становищем.

“Комісія встановила, що Байдич Володимир Григорович, використовуючи повноваження директора Державного архіву Хмельницької області, перебуваючи у відрядженні відповідно до свого наказу від 18.11.2019 № 34-в, умисно та усвідомлюючи значення своїх дій, в особистих інтересах використовував службовий автомобіль”, - йдеться у розпорядженні голови ОДА. 

Наразі справою екс-чиновника займаються слідчі. В Красилівському відділі поліції журналістам vsim.ua повідомили, що чекають результатів експертизи із Харкова. Там мають детально описати характер травм, які отримав пес. Відповідно до них вирішуватимуть: Байдич відбудеться лише штрафом чи на нього чекає реальний термін.

Поки ж чиновнику загрожує до 8 років позбавлення волі. Однак про підозру йому так і не оголосили.

Нагадаємо, що на експертизу Барсика возили вже двічі. Перші результати "забракували" через неточності у висновку. Саме так пояснили причину повторної експертизи у Красилівському відділі поліції. Тим часом у тварини майже загоїлися всі рани. З ним регулярно працює кінолог та ветеринари. Незабаром Барсика передадуть у нову люблячу родину.

Детальніше дізнатися про історію Барсика можна з матеріалів:

Хмельницький чиновник прив’язав собаку до машини та тягнув його по дорозі (ВІДЕО)

Волонтери показали Барсика, якого за машиною волочив хмельницький чиновник (ФОТО, ВІДЕО)

З’явилося відео, як хмельницький чиновник тягне собаку за машиною

Хмельницький чиновник, який тягнув за машиною собаку, розповів свою версію подій

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Elena Vorobjeva

    Даже і несомневалась
  • Ирина Гожева

    С повышением
  • Andriy Opanasenko

    А коли органи правопорядку почнуть займатись більш суттєвими справами????
    А не травлею...
  • Галина Худенко

    Загрожує не означає, що посадять
    А якщо не посадять , значить на цеп і поволок за машиною
    Якщо виживе добре, і дорожкою з вітеречком до лісу
    Другим не повадно буде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up