“Вона сама попросила”: що казала на суді хмельничанка, яка хотіла продати дочку в секс-рабство

“Вона сама попросила”: що казала на суді хмельничанка, яка хотіла продати дочку в секс-рабство
  • Жінка хотіла продати свою 15-річну доньку в бордель.
  • Її затримали, а вчора, 12 червня, обрали запобіжний захід.
  • В СІЗО вона пробуде до 6 серпня.
  • Про що просила суд Валентина Удальцова та що розповів її адвокат, читайте у нашому матеріалі.

Історія, яка сколихнула Хмельницький та всю Україну мала продовження у суді. Вчора, 12 червня, обирали запобіжний захід жінці, яка намагалася продати свою 15-річну доньку у сексуальне рабство. На суді були присутні представники багатьох регіональних та національних ЗМІ.

“Йдеться про честь та гідність моєї дитини”

Проте підозрювана у справі 42-річна Валентина Удальцова просила суд про закрите слухання. Жінка пояснила своє клопотання тим, що будуть оголошені подробиці особистого життя її доньки, тому вона не хоче, щоб цю справу виносили на загал.

Відео дня
  • Шановний суддя, у мене буде клопотання: я не хочу щоб цю справу слухали при журналістах. Хай вони вийдуть. Ця справа стосується лише мене і моєї доньки. Тут буде йти мова про честь та гідність моєї дитини. Тому я проти, щоб це виносили на загал, - зазначила Валентина Удальцова.

Клопотання підтримали і адвокат, і прокурор. Мотивуючи своє рішення тим, що справа дійсно стосується неповнолітньої. Суддя Олександр Сарбей прийняв рішення вести слухання за зачиненими дверима, тобто без преси, а лише за участю сторін по справі.

Слухання тривало близько години. Потім суддя пішов у нарадчу кімнату. Проте саме рішення оголошували вже публічно. Жінку таки відправили під варту на час досудового слідства.  Вона перебуватиме у СІЗО до 6 серпня. Також суд залишив за підозрюваною можливість вийти під заставу у розмірі 192 100 гривень. Якщо підозрювана внесе необхідні кошти на неї буде покладено ряд обов’язків, передбачених ухвалою. А саме:

  • заборонено покидати межі країни та відлучатися із Хмельницького без дозволу слідчого,

  • підсудна має утриматися від спілкування зі свідками по справі

  • здати на зберігання до відповідних органів закордонний паспорт та інші документи для виїзду за кордон.

Також адвокат жінки подав позов до суду про незаконне її затримання. Його розглядатиме інший суддя у наступному провадженні. Дату суд поки не визначив.

“На такі дії її підбила донька”

Після слухання жінку вивели під конвоєм. Журналістам вдалося дізнатися деякі подробиці справи від адвоката підсудної Андрія Рибачка.

Правозахисник розповів, що жінка повністю визнає свою провину. Проте повідомив, що в їх діях не було жодного злочинного умислу.

  • Вона визнає свою провину, але будемо далі дивитися, як це доводитимуть у суді, бо там не все так гладко. І є певна провокація до вчинення злочину. Моя підзахисна говорила, що ніколи б такого не вчинила. На такі дії її підбила донька. Вона прийшла до Валентини Удальцової із своїм співмешканцем і попросилася, щоб мати відпустила її з ним на море в Одесу. Вона погодилася і, за її словами, не знала, що там планують робити з її донькою, - розповів адвокат.

Нагадаємо, що Валентині Удальцовій інкримінують ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми). Якщо її провину доведуть жінка може сісти до в’язниці на строк від восьми до п‘ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Agnieszka Krzewicka

    в 15 дитина захотіла в сексуальне рабство?

keyboard_arrow_up