Вони пройшли найгарячіші точки. Розповіді бійців тероборони Хмельниччини

Вони пройшли найгарячіші точки. Розповіді бійців тероборони Хмельниччини
Тут і далі фото зі сторінки 86 батальйону терборони Хмельниччини
  • З перших днів війни вони знаходяться “на нулі”. 

  • У складі 86-го батальйону тероборони Хмельницького служить сотні чоловіків та жінок. 

  • Всі вони прийшли добровольцями, і за рік пройшли бої у Харківщині, Херсонщині та Донеччині. 

  • Ділимося розповідями хмельницьких тероборонівців. 

86-й окремий батальйон територіальної оборони — один з найдосвідченіших підрозділів ТрО Хмельниччини. З початком війни сотні чоловіків та жінок добровільно вступили до бригади тероборони. А після кількох місяців тренувань та навчань вирушили у зону бойових дій. Так колишні водії, вчителі та депутати стали повноцінними військовослужбовцями. 

— Чомусь у нас всі вважають, що ТрО в тилу повинні бути. Там друга, третя лінія оборони. Можливо хтось так і стоїть, але мій батальйон знаходиться постійно “на нулі”. Починаючи з Харкова і до Херсонщини. Коли я вже прийняв батальйон ми вийшли на Херсон. Дуже було важко. Особливо перша позиція була дуже важка, але якось хлопці згуртувалися і в нас там майже не було втрат, — розповідає підполковник Юрій Дячок, командир 86-го окремого батальйону ТрО Хмельниччини. 

Відео дня

Саме 86-й батальйон із самого початку брав участь у наступах в найгарячіших точках бойових протистоянь. Впродовж року військові захищали українські кордони на різних ділянках фронту Харківщини, Херсонщини та Донеччини. 

— На превеликий жаль всі ті, хто в 86-му батальйоні — то не є “спецура”. То не є люди, які навчалися за кордоном або десь в інших навчальних закладах, здобували освітній рівень військового. Це, зазвичай, звичайні водії, підприємці, пересічні громадяни міста Хмельницького і області, які до війни відпочивали, займалися особистими справами. Але настільки згуртувала їх ця війна, що з часом люди зрозуміли зміст себе. Тут робили речі, які зараз стають легендою, будуть лягати в листки історії нашої країни, — додає майор Микола Светліщев. 

Тероборона стала новим видом піхоти у ЗСУ. Хмельницькі захисники горді, що носять шеврони ТрО.  Вони зізнаються, що для них це військова сім'я. 

— У батальйоні є хлопці різних професій і дівчата, багато дівчат різних професій. Але шана велика кожному. Тому що залишити роботу улюблену і піти вже рік здійснювати ті бойові задачі, які нам ставлять командири — це шана кожному бійцю, який зараз боронить нашу країну, — зізнається боєць Сергій Яковлев з позивним “Ронін”. 

Їхнє основне завдання — стримувати ворога. Однак, ситуація на фронті змінюється щодоби. Тероборонівці зізнаються, що вони перебувають під прямим вогнем, буває, що противник їх оточує, потрапляють під арт-обстріли. 

— Я пішла воєнкомат і мене просто мобілізували. Я просто попала саме сюди і я цим дуже задоволена. В нас надзвичайно круті хлопці. Хмельничани, рідні, земляки — це надзвичайні люди. Я була вже з ними в бою пліч-о-пліч. Це люди, якими можна пишатися, — говорить тероборонівка Тетяна Криштоф. 

Ці “залізні люди” виконують свої обов’язки більше, аніж на 100%, аби врешті настав день Перемоги над ворогом. Дивіться розповіді бійців 86-го батальйону ТрО мельниччини у сюжеті “Першого Подільського”:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Voznyi Viacheslav

    Хто ці всі мужні дядьки з пістолетами,щось за рік ні разу не бачив цих воїнів на нулі.

    Гордимося блть🤦🏻

    Анастасія Верховна reply Voznyi Viacheslav

    Там мій тато, мій герой

    Ольга Шатрава reply Voznyi Viacheslav

    А я бачила на Ізюмскій трасі ,під Балаклеею ,потім Херсонське направлення ,ви дуже не праві.

    Людмила Гордєєва reply Voznyi Viacheslav

    Можу познайомити.

    Юлія Кашпур reply Voznyi Viacheslav

    Давай покажу

    Таняшка Залевська reply Voznyi Viacheslav

    Ну наприклад з моїх знайомих знаходяться  в цьому батальйоні декілька чоловік, якщо маєте бажання то я Вам з задоволенням розкажу де і в яких точках були ці хлопці. Не бажаю Вам пройти те, що бачили вони.
  • Luda Mihalets

    Щиро дякую Вам за наш спокій.
    Бережи Вас Боженька ❤️🇺🇦
  • Люда Еремчук

    Слава вам дорогі наші , низький уклін за мужність , за все що вам довелося пройти , а загиблим вічна пам'ять і шана , пишаємось вами і молимось за Перемогу і ваше повернення!!!
  • Yuriy Major

    Якщо до влади прийде коли небудь, я, чи подібний мені, всі командири-м'ясники, підуть під трибунал! А їх ордени, які коштують сотні, тисячі бездумно загублених душ, їм в горло, через одне місце запхнуть! Тварі!...

keyboard_arrow_up