Як Бурлик трощив турнікет в Хмельницькій ОДА. Пригадуємо події 2017-го

Як Бурлик трощив турнікет в Хмельницькій ОДА. Пригадуємо події 2017-го
  • Тоді «свободівець» прийшов на сесію обласної ради з кувалдою. 
  • Депутат розтрощив скляний бокс і турнікет в холі Будинку рад. 
  • Пригадуємо, що відбувалось у стінах Хмельницької ОДА сім років тому.

Події розвивались у стінах тоді ще облдержадміністрації 15 березня. «Свободівець» Віктор Бурлик прийшов на сесію обласної ради з кувалдою й розтрощив турнікет, який встановили там незадовго до інциденту. Депутат пояснив: пропускний режим унеможливлює відкритий доступ громадян до влади.

Пропонуємо пригадати, як все було і чим закінчилось. 

Як це було?

Того дня депутати Хмельницької облради зібралися на позачергову сесію. Розгляд одного з питань затягнувся і депутати зробили перерву й розійшлись. Депутат від «Свободи» Віктор Бурлик тоді вийшов на вулицю, а повернувся із  десятком хлопців у масках і молотом в руках. Вони попрямували до пропускного пункту, який встановили роком раніше в холі Будинку рад.

Відео дня

Близько 20 ударів молотом і турнікет не витримав. Бурлик разом із своїм однопартійцем Іваном Гончаром розбили й будку з металопластику. У цей час за дійством спостерігали працівники поліції та патрульні. 

Один із працівників поліції знімав усе на відео. Інші депутати також стояли осторонь. Після того, як Віктор Бурлик розтрощив скло та пошкодив турнікет, уламки почали виносити на вулицю. В приміщенні з'явилися хлопці в балаклавах.

До слова, пропускний режим через металевий турнікет на пропускному пункті встановили для нацгвардійців начебто для антидиверсійного захисту. Таке пояснення дав голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук на офіційному сайті. 

Чому не втрутилась поліція?

Згодом в мережі посипались десятки коментарів. Хмельничани цікавились, чому поліція не зупинила депутата від “Свободи”, коли він трощив турнікет в Будинку рад. В результаті пошкодили майно вартістю в 43 тисячі гривень.

Тоді на місці окрім патрульних була слідчо-оперативна група. Правоохоронці пояснювали, що все фільмують. Патрульним сказали робити все так, аби люди не брали в дійстві жодної участі й не травмувались. 

Чим все закінчилось?

Судові засідання у справі тривали з 2017-го до 2018 року. У Єдиному реєстрі судових рішень нам вдалось знайти останню ухвалу по цій справі від 21 березня 2019 року.

У ній суд вирішив звільнити Бурлика від кримінальної відповідальності за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство) у зв`язку із зміною обстановки, а провадження закрити.

Додамо також, що зараз Віктор захищає країну в лавах ЗСУ. 

Читайте також:

Невідомі напали на депутата Волочиської міськради. Чоловік у лікарні

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Lilichka Tsymbalyuk

    Для чого це у новинах? ПІАР?
  • Читач44

    А зараз він фотомодель)
  • Олексій Анатолійович

    І де ж зараз ці свободівці….🤮
  • Надія Манзюк

    Херой.
    І сьогодні імітує вояка.

keyboard_arrow_up