Як поводитися під час ракетних обстрілів. Інструкція для хмельничан

Як поводитися під час ракетних обстрілів. Інструкція для хмельничан
Фото з обстрілу у Вінниці (ліворуч) та Кременчуці (праворуч)

Дізнавайтеся що робити під час повітряної тривоги якщо ви вдома, в транспорті або на вулиці та як вберегти себе, якщо опинилися неподалік вибуху або чуєте свист ракет. 

Жахлива трагедія у Вінниці, ракетний обстріл ТЦ “Амстор” у Кременчуці, бомбардування Часового Яру, Одеси, Чорткова — все це доводить, що ми інколи не знаємо як діяти під час повітряної небезпеки, а часто свідомо ігноруємо виття сирен. 

Подібні ситуації не раз помічали й журналісти vsim.ua, коли під час повітряної тривоги в Хмельницькому діти з батьками продовжують гратися на дитячих майданчиках, хмельничани сидять в закладах або прогулюються вулицями та ігнорують небезпеку, а по місту тим часом звучать сирени. І родзинка з соцмереж - хмельничани під час тривоги вибивають килими. Часто люди й самі до кінця не тямлять як чинити якщо почули свист ракети чи звуки вибухів неподалік. 

У поліції закликають щоразу, коли чуєте сирену, негайно направлятися в найближчі укриття та перебувати там до сигналу "Відбій повітряної тривоги!". Нагадують і про необхідність не забувати брати з собою "тривожні" валізи з документами, їжею та речами першої потреби. Особливо наголошують не знаходитися під час повітряної тривоги у місцях масового скупчення людей!

Відео дня

Розповідаємо основні правила як вберегти себе якщо обстріл все ж застане вас на вулиці або ж не буде можливості добратися до укриття. 

Якщо обстріл застав на вулиці

Якщо лунає “Повітряна тривога” і ви знаходитесь неподалік бомбосховища чи укриття — негайно йдуть туди, а не стійте на вулиці. В укритті слід залишатися ще мінімум 10 хвилин після завершення обстрілу, адже існує загроза його відновлення.

Якщо ж під час ракетного обстрілу ви залишились на вулиці, то негайно (2-3 секунди) слід діяти так:

Якщо обстріл застав у транспорті

Якщо обстріл застав удома

перед тим, як залунають сирени — подбайте про власну безпеку. Виберіть місце за 2 стінами або ж у ванній кімнаті чи коридорі. Облаштуйте своє “укриття” заздалегідь. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач81

    А що робити якщо з приміщення вигоняють на вулицю погуляти,а потим приходить?
  • Ирина Косметико

    Можна попросити не вимикати на вулиці звук сирен поки тривога є? Здається люди орієнтуються по звуку на вулиці. Не у всіх же ж є смарфон і онлайн карта чи в вайбері группа Хм передачі тривоги. Як ті люди без смартфонів знають коли пройшла тривога?
  • Читач51

    Про штрафи ,це вже занадто.Хто це має вирішувати чужу долю.

keyboard_arrow_up