Як у Хмельницькому можна зареєструвати домашніх тварин

Як у Хмельницькому можна зареєструвати домашніх тварин
  • У країнах Європи домашні улюбленці давно мають власні паспорти. Для наших мешканців - це новинка.
  • Виявляється, зареєструвати тваринку недорого. Процедура коштує лише 39 гривень.
  • Як хмельничани можуть оформити паспорт для улюбленця та де це можна зробити?

Власник домашньої тварини повинен зареєструвати свого улюбленця впродовж 10 діб з моменту придбання. Та хмельничани такими правилами утримання нехтують. За останній рік мешканці зареєстрували майже 15 тисяч домашніх тварин. Здебільшого паспорти оформляють на рогату худобу. Собак та котів реєструють нечасто.

В головному управлінні ветеринарної медицини у Хмельницькій області кажуть, оформляти паспорт для тваринок варто. Це допоможе швидше знайти свого улюбленця, якщо він загубиться, а також зменшити кількість бездомних собак і котів.

- У нас є реєстрація автомобілів, так само необхідний реєстр домашніх тварин. Якщо взяти, наприклад, худобу, ми повинні знати, що ми їмо. Адже всі тварини вносяться в базу, де ми можемо відслідкувати, на що тварина хворіла, які їй кололи препарати. Якщо взяти собак чи котів, то реєстрація потрібна для вирішення конфліктних ситуацій, ну якщо там собака вкусила дівчину, ми теж бачимо, чи давали їй прививки від сказу, чи вона не несе загрози для життя людини, - розповідає vsim.ua начальник головного управління ветеринарної медицини у Хмельницькій області Василь Грушко.  

Відео дня

Щоб зареєструвати тваринку, хмельничанам потрібно звернутись в управління ветеринарної медицини, що на Шевченка, 53. Працівники установи приїдуть додому, оглянуть тварину, чіпують та внесуть її у реєстр. Весь процес займає досить небагато часу та коштує недорого.

Бірка на вухо коштує лише 10,17 гривень. Ветеринарний паспорт - 29 гривень. Для реєстрації тварин власнику лише потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Підготувала Крістіна Христофорова

Читайте також: До пса без намордника поліцію не звуть. З укусами хмельничани йдуть в травмпункт

За неприбрані собачі екскременти не штрафуватимуть, бо немає куди послати

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up