Як у Хмельницькому відзначатимуть День вишиванки (ПРОГРАМА)

Як у Хмельницькому відзначатимуть День вишиванки (ПРОГРАМА)
Фото ілюстративне
  • Цьогорічний День вишиванки припадає на 18 травня.

  • У місті проведуть дефіле, майстер-класи та квіз. 

  • А серед присутніх розіграють два сертифікати на вишиванки.

Щорічно у третій четвер травня в Україні святкують День вишиванки. Цього дня ми маємо не лише привід показати красу національного одягу, але й з гордістю промовити: «Я-українець/українка і пишаюся своєю історією та культурою». У 2023 році Всеукраїнський день вишиванки припадає на 18 травня.

Цього дня у Хмельницькому проведуть ряд заходів з нагоди свята, повідомляють у міській раді. На майданчику поблизу кінотеатру імені Шевченка проведуть дефіле «Вишиванка – твій генетичний код». Хмельничанам покажуть колекцію старовинних вишиванок, яку з любов’ю протягом кількох років поспіль збирала місцева жителька Тамара Яніна

Вишиванки демонструватимуть вихованці модельного агентства «Афродіта». Учасниці фольклорного гурту «Ладосвіти» школи мистецтв «Заріччя» заспівають народних пісень та продемонструють український автентичний одяг Подільського краю. Буде і колекція Family LooK від освітнього простору New School. Також всі охочі у вишиванках зможуть продефілювати подіумом.

Відео дня

Святковий настрій даруватимуть Софія Докалова, переможниця міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, студія народного танцю "Барвінчата" спортивно-культурного Центру «Плоскирів під керівництвом Наталії Орлової, танцювальний колектив «Феномен-Денс» Центру по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання.

Для дітей проведуть різноманітні майстер-класи:

Для студентів проведуть квіз «Українська культура». Також серед хмельничан і гостей міста, які завітають на захід, розіграють два сертифікати на вишиванки.

Цього ж дня ряд заходів пройде в закладах, підпорядкованих Управлінню молоді та спорту Хмельницької міської ради. Докладніше – в афіші:

А як ви відзначатимете День вишиванки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up