Укрзалізниця надсилала сповіщення хмельничанам про затримки рейсів та пересадки на шатли

Укрзалізниця надсилала сповіщення хмельничанам про затримки рейсів та пересадки на шатли
  • Після ворожого обстрілу Хмельниччини 21 потяг змінив маршрут

  • Залізничники вперше надсилали пасажирам сповіщення з інструкціями про затримки в русі. 

  • Такі сповіщення про шатли до Чорного Острова з пересадкою отримали більше 60-ти пасажирів з Хмельницького, а всього шатлами перевезли 2 тисячі пасажирів.

В ніч на суботу, 13 травня, внаслідок вибухів пошкодило залізничну колію поблизу Грузевиці. На світанку того дня 21 поїзд Укрзалізниці вимушено змінив маршрут. 

Залізничники полагодили колію за добу, однак задля безпеки рух дільницею до учорашнього дня не відновлювали. А пасажири добиралися з пересадками. Довелось організувати десятки додаткових рейсів, залізничні та автобусні шатли в об’їзд відрізку Гречани — Чорний острів. 

Від учора, 16 травня, рух потягів по залізничній колії від Чорного острова до Гречан відновили. Перевізник повідомив, що усі наступні рейси поїдуть своїми традиційними маршрутами, у тому числі через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль. 

Відео дня

Також в Укрзалізниці розповіли, що під час надзвичайної ситуації, що склалась на Хмельниччині внаслідок російського обстрілу, вперше надсилали навігаційні сповіщення пасажирам через застосунок.

— Щоб допомогти пасажирам різних рейсів зорієнтуватися у вирі повідомлень, через офіційний застосунок Укрзалізниці їм у тестовому режимі відправили персоналізовані інструкції щодо пересадкових маршрутів, — йдеться в повідомленні. 

Такі персоналізовані інструкції в більш, ніж 30 варіаціях сформували залежно від низки факторів: станції відправлення, рейсу та станції прибуття, наявних шатлів і стиковок в обраний період часу.

Перевізник зазначає, що понад 60 пасажирів з Хмельницького отримали сповіщення про свій шатл до Чорного Острова з пересадкою на електропоїзд до станції Красне, де на них уже очікували їхні графікові рейси об'їзним маршрутом.

— Жоден рейс далекого сполучення не було скасовано, а шатлами доставлено щонайменше 2 тисячі пасажирів, — додають залізничники. 

Наразі застосунок Укрзалізниці встановили близько 800 тисяч користувачів, які придбали понад 2,2 мільйони квитків. Завантажити додаток можна за посиланням

А ви отримували сповіщення від Укрзалізниці про зміну свого маршруту після 13 травня?

Нагадаємо, в ніч на 13 травня росіяни атакували військовий об’єкт в Грузевиці 4-ма ударними дронами. Внаслідок вибухів пошкодило колію. Через це в області призупинили рух поїздів на ділянці залізниці від Чорного острова до Гречан. Укрзалізниця організувала для перевезень пасажирів шатловий рух в об’їзд. 

Залізничники ще 14 травня відремонтували колію. Однак, через небезпеку потяги не ходили по цього відрізку. Щоб повноцінно відновити рух залізничники чекали дозволу від військової адміністрації. 

В ОВА додають, що наразі їхати потягом через Грузевицю безпечно. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валентина В.

    14 травня ми двічі намагалися з'ясувати в довідковому чи буде потяг, на який у нас був придбаний заздалегідь квиток на 22:00 год., але на всі наші запити нам так і не відповіли! НЕ повідомили де буде здійснюватись посадка, НЕ повідомили чим туди добратися. А коли ми все ж приїхали більш як за 1год. до відправлення на залізн. станцію, то аж тоді повідомили, що посадка буде в Жмеринці, але електричка туди вже відправилась!!!, і ніякі обіцяні автобуси нікого туди підвозити не будуть !!!
    В результаті -  військовим довелося наймати таксі, щоб доїхати до місця посадки !!!
  • Валентина В.

    Оце брехня !!!

keyboard_arrow_up