Як ви ставитесь до намірів уряду добудувати блоки № 3 і 4 Хмельницької АЕС (ОПИТУВАННЯ)

Як ви ставитесь до намірів уряду добудувати блоки № 3 і 4 Хмельницької АЕС (ОПИТУВАННЯ)

Дане опитування є ініціативою декількох громадських організацій, таких як «Екодія», «Хмельницький енергетичний кластер», «Екоклуб» та сайту vsim.ua. 

Уряд України має намір спорудити два атомні блоки на Хмельницькій атомній станції (ХАЕС). Їх будівництво було розпочато у радянські часи і зупинилося після аварії на ЧАЕС. Третій блок був збудований на 75%, а четвертий – на 28%. Станція розташована біля міста Нетішин Хмельницької області, у 115 кілометрах від Хмельницького та вже має два діючі енергоблоки.

У липні 2018 року Кабінет міністрів України схвалив кориговане ТЕО “Будівництво енергоблоків №№ 3, 4 Хмельницької АЕС”, проте до проекту є багато питань. Саме тому просимо вас відповісти на декілька запитань щодо ставлення до реалізації цього проекту.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (54)
  • Ирина Нельсон

    В Чорнобилі вже добудовують храніліще для ядерних відходів куди будуть звозити відходи з тієї самоі Німеччини Франції США  а коли ті бочки поржавіють і прогниють і оті відходи підуть в землю і будемо ми пити оту смачну воду з відпрацьованим їхнім ядерним топливом і дихати викидами радіації з добудованих ще двох блоків Нетішинської АЕС от тоді нам буде що обговорювати.Європейці будуть користуватись нашою енергією звозити нам свої відходи а ми і наші діти будемо сидіти як на пороховій бочці.Шкода що Чорнобиль нас так нічого і не навчив.

    Oleksiy Sokolov reply Ирина Нельсон

    Я конечно понимаю, что из-за отсутствия информации многие люди начинают домысливать. Но зачем же писать такую ерунду про отходы из США? Ни США, ни Франция или Германия не вывозят свои отходы в другие страны. Это мы наоборот, вывозим отработанное топливо в Россию на переработку и платим за это большие деньги, а потом получаем то что отправили, только в концентрированном виде.

    Олександр reply Oleksiy Sokolov

    Пані Ірина має рацію: Німеччина і США вже вивозили за шален кошти своє "сміття" до Росії. Українське сховище "чомусь" місткіше за киштимське чи будь-яке де-інде, хоч реакторів ми маємо набагато менше. Стає зрозумілим щедрість "меценатів" цього проекту.
  • Olya Milinchuk

    Мені цікаво ті люди, які голосують за відновлювальну енергетику знають тариф відпуску електроенергії в Україні для відновлювальних джерел. Чи готові вони платити за 1 квт*год по 6 грн? При тому що нічний тариф теж накриється без АЕС.

    Олександр reply Olya Milinchuk

    А хіба коли-небудь нам назвали собіівартість 1 кВт ел.енергії різної генерації? Тариф і собівартість аж ніяк не тотожні: деякі країни взагалі для своїх громадян не запровадили ніякої ціни, але ж це не значить, що вона продукується без жодних затрат.

    Щождо атомної генераціії, то тут взагалі ніхто у світі ніколи не зм оже назвати навіть формулу обчислень, бо тут маса невідомих на тисячі років для всіх наступних (якщо вони будуть) поколінь.

    Нас просто обманюють, бо за тим стоять шалені кошти - далі читайте Карла Маркса...

    Oleksiy Sokolov reply Olya Milinchuk

    6 грн - это не слишком ли оптимистично?
  • Святослав Царик

    Це точно  сказано Слава
  • Мастер Автополив

    Я считаю, что это просто тупо не по силам Украине. Украсть там 2-3 бюджета смогут, под патриотические лозунги.

    Oleksiy Sokolov reply Мастер Автополив

    При должном менеджменте - вполне по силам.

    Олександр reply Oleksiy Sokolov

    Лише питання : ЗАЧЕМ?!

    Мастер Автополив reply Oleksiy Sokolov

    Это при каком если не секрет?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон 12:11 Прокат електросамокатів у Хмельницькому: які ціни та що з зонами для паркування (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up