Яка ситуація зі світлом у Нетішині (ВІДЕО)

Яка ситуація зі світлом у Нетішині (ВІДЕО)
  • У місті вдалось стабілізувати ситуацію, однак, нетішинці досі йдуть за окремим графіком відключень.

  • Мешканців міста атомників просять економити електрику, аби не трапилось аварійних відключень. 

У двох містах на Хмельниччині ситуація з електропостачанням була складною. Це сталось в Славуті та Нетішині. Негаразди виникли саме із розподілом електоенергії. 

Енергетики зазначали, що обсяг електроенергії, що надходить до міст, суттєво обмежений суміжним оператором системи розподілу. Його було достатньо лише для живлення об’єктів критичної інфраструктури та котелень для забезпечення мешканців теплом і почергового короткочасного заживлення споживачів. Найскладніше виявилось саме нетішинцям, адже практично все в місті залежить від електрики, включно з теплом в оселях місцевих. 

Яка ситуація в Нетішині з електрикою сьогодні

Станом на 12.00 годину 23 листопада у Нетішині ситуація стабільна, повідомляють у міськвиконкомі. Сьогодні електроенергію подають за графіком — 2 години через 4 години.

Відео дня

Водночас, мешканців закликають економно споживати електроенергію, аби не трапилось аварійного відключення.

Начальник дільниці розподільчих мереж Славутського РЕМу Юрій Галатюк повідомив, що проблеми в місті виникли саме через обстріли 15 листопада. Детальніше про це — на відео:

Мер міста Олександр Супрунюк повідомив, що щодня спілкується з обленерго, військовою адміністрацією, директором ХАЕС з приводу відсутності енергопостачання. Енергетики працюють над проблемою, поступово збільшується час, коли в домівках є електрика.

Разом з тим, на міського голову в соцмережах надійшов швал критики від нетішинців. Вони звинувачують його в тому, що влада наперед не подбала про резервні джерела критики і в місті не можуть відновити електрику. Місцеві допитуються що зробив мер, аби в Нетішині було світло. 

— Вимагати, щоб нам надавали електрику за рахунок сусідів, що теж потерпають ще гірше за нас я не маю наміру. Але є домовленість і розуміння як з боку військової обладміністрації так і обленерго, що в нас єдине джерело живлення це електрика, тому нам дають ліміт вдвічі більший ніж сусідам. Працюємо разом на перемогу. Не шукаємо винного, — заявив Супрунюк. 

 

До слова, на Хмельниччині до вихідних погодинні відключення світла відбуватимуться цілодобово, а з 07:00 до 23:00 йтимуть одночасно за двома чергами. 

Хмельничан просять перевіряти до якої черги відноситься конкретна адреса, адже графік час від час змінюється. Дізнатися актуальні відключення за адресою можна у розділі «Відключення» на сайті Хмельницькобленерго. Нагадаємо, наразі Хмельницьку область поділено на 4 черги. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up