Як на Хмельниччині 23 листопада вимикатимуть світло та воду

Як на Хмельниччині 23 листопада вимикатимуть світло та воду

Дізнавайтесь як сьогодні вимикатмуть електрику та де відключать воду.

Енергетики дали вказівку як вимикатимуть світло у середу на Хмельниччині. А у “Хмельницькводоканалі” розповіли де сьогодні триватимуть ремонтні роботи. 

Вода

У “Хмельницькводоканалі” повідомили, що 23 листопада працівники підприємства знову робитимуть переврізку водопроводу. Через це вимкнуть воду до трьох вулиць: 

  • Відео дня
    /li>

Час виконання робіт — з 10.00 до 16.00.

До слова, “Хмельницькводоканал” відновив роботу свого мобільного застосунку. За допомогою нього хмельничани можуть переглянути показання лічильників води, дивитися історію платежів та оплачувати рахунки, переходити на інші особові рахунки, дізнатися інформацію про чинні тарифи та стан рахунку.

Мобільний додаток — інтуїтивно зрозумілий, надійний та безпечний, заявляють на підприємстві. Поки що застосунок доступний на Google Play, та незабаром його можна буде завантажити і на AppStore.

 

Додамо, у зв’язку з перебоями електрики, хмельничанам порадили зробити в кожному домі запаси води, яких би вистачило на 72 години. Як розрахувати скільки води потрібно і як її зберігати читайте за посиланням.

Уточнити інформацію можна в диспетчерів “Водоканалу” за номерами: 

Нагадаємо, тарифи на воду наразі такі:

Світло

У середу, 23 листопада, у всіх регіонах України застосовуватимуть планові відключення електрики. Вони відбуватимуться з 00:00 до 24:00. Про це зазначають в Укренерго

Хмельницькі енергетики кажуть, що до вихідних погодинні відключення відбуватимуться цілодобово, а з 07:00 до 23:00 йтимуть одночасно за двома чергами. 

Хмельничан просять перевіряти до якої черги відноситься конкретна адреса, адже графік час від час змінюється. Дізнатися актуальні відключення за адресою можна у розділі «Відключення» на сайті Хмельницькобленерго. Нагадаємо, наразі Хмельницьку область поділено на 4 черги. 

Наразі живлення області здійснюється за резервними тимчасовими схемами електромереж. Вони не в змозі забезпечити розподіл електричної енергії в потрібному обсязі, але дають хоч якусь можливість заживити споживачів, повідомляють в “Хмельницькобленерго”. Тож у випадку зниження рівня напруги в оселі, потрібно пам'ятати, що ще не подолано наслідки атак на критичну інфраструктуру і в цей час є взагалі знеструмлені оселі, вулиці та населенні пункти.

— Шановні споживачі, важливо раціонально використовувати електричну енергію, не вмикати одночасно декілька енергоємних приладів. За можливості, краще перенести використання енергоємних приладів, наприклад: пральних машин, електричних духовок тощо на нічний час, — закликають в обленерго. 

Додамо, ввечері 22 листопада у Хмельницькому знову вимикали електрику. Знеструмили третину міста (мікрорайони Гречани, Озерна, Заріччя), Красилівську та Старокостянтинівську громади. Причиною вимкнення стало аварійне виведення в ремонт лінії 110 кВ. 

Поради на випадок аварійних відключень 

Важливо максимально зменшити обсяг споживання електричної енергії. Якщо у вашій оселі є світло, не вмикайте одночасно енергоємні пристрої, перенесіть використання таких пристроїв на нічний час з 23.00 до 07.00.

У патрульній поліції дали поради для населення на випадок аварійного відключення електроенергії.

Що придбати, щоб підготуватися:

  • свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для зарядки телефонів у автомобілях
  • павербанки та акумулятори, батарейки
  • сухий спирт, туристичні примуси та балони з газом для них.

Дії під час аварійної ситуації:

  • вимкніть усі електричні побутові прилади, відімкніть з розеток
  • будьте особливо обережними під час використання свічок та сухого спирту
  • під час перебування поблизу проїзної частини, або її перетину обов'язково користуйтесь світлоповертальними елементами
  • в разі обриву та обвисання дротів не наближайтеся до них
  • будьте особливо обережними, коли знаходитесь в неосвітлених місцях в темну пору доби, не відпускайте дітей без супроводу дорослих.

Якщо ж ви потрапили у надзвичайну ситуацію, або стали її свідком копи радять звертатися до екстрених служб. 

Нагадаємо, в Україні розрогнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

При таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Елена Стреленко

    Приблизно о 18:20 відновили електропосточанно .Електрики не було з 11 ранку .

    Декілька годин пройшло і о 22:10 світла знову не має .Бачу з вікон квартири ,що знов декілька будинків без світла ,ті що і на початку вечора .до обленерго зателефонувати зараз не можливо ,щоб дізнатися ,що сталося ..
  • Оксана Ренёва

    Це якийсь дурдом,я все розумію,але це не смішно, не було св.4 години,вкл на 2,5,вимкнули на 6,5.Плюс одних і тих же в той самий час.Сьогодні знов якась катавасія,мали дати св. в 15:00 а дали в 18:00,і знов вимкнули у 22:00,Заводська вулиця все зовсім не по графіку
  • Анастасия Дмитриева

    Хоть воду не вимикайте😆

    Евгения Григорук reply Анастасия Дмитриева

    Анастасия Дмитриева Зробіть запас.
  • Читач97

    Хотілось б знати, коли система по світлу прийде до ладу, шоб мати надію, а нікто не каже.

keyboard_arrow_up