З опудалом і транспарантами: хмельницькі активісти пікетували обласне управління поліції

З опудалом і транспарантами: хмельницькі активісти пікетували обласне управління поліції

"У відставку! Семенишина – геть!", "Хмельницькій роті спецпризначення - ганьба та позор". З такими гаслами протестувальники зібрались під стінами обласного управління поліції. Вимагають, аби Микола Семенишин пішов у відставку.

 

 

Біля Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області сьогодні, 6 жовтня, зібралося близько сотні людей. з собою принесли транспоранти і опудало головного поліцейського області. За допомогою них та викриків на кшталт "Семенишину ганьба" і "Банду геть" хочуть добитися відставки Миколи Семенишина.  

Активісти кричали: "Семенишину ганьба, бо він взяв хабаря!"

Декілька хвилин натовп хором кричав "Семенишина до народу". Той таки вийшов. Намагався пояснити людям позицію поліції по ситуації, яка склалася у Білогір'ї. Біля тутешнього молокозаводу проходила безстрокова акція протесту, яку оголосили ще 9 вересня. Про це на vsim.ua писала читачка у рубриці "Від читачів". Протестувальники вимагали сплатити борги за молоко, яке постачалося на підприємство. Зараз у ЗМІ поширюється інформація, що селян намагалася розігнати рота поліції особливого призначення.  

Відео дня

 - Ми діємо в правовому полі. Якщо факт перевищення службових повноважень і побиття людей буде доведена, винні будуть покарані, - заявив  Микола Семенишин.

Ці слова чуло дуже мало людей. Акція проходила досить неорганізовано. Коли одні хотіли поспілкуватися з поліцейським, з іншої сторони лунали крики "Ганьба". Єдине, в чому збігалися гасла протестувальників - вимога відставки Семенишина. Один із активістів хотів вручити головному поліцейському Хмельниччини листок паперу і ручку, аби той написав заяву про звільнення. Генерал Семенишин відмовився.

Наприкінці акції активісти зачитали звернення, яке підготували для міністра Авакова і Генпрокуратури. У ньому вони просять проконтролювати розслідування у справі розгону мирного протесту у Білогір'ї і побиття людей. 

- Я незадоволений відповіддю Семенишина. Я казав, хай йде у відставку. Поки не зробить цього, особисто я не буду задоволений. Хлопці машиною повезли звернення до Генпрокуратури і Авакова. Сьогодні воно буде вже у Києві. Вимоги короткі і ясні - провести розслідування у справі по розкраданні коштів і побиттю, відставка Семенишина, - каже активіст Сергій Скоробагатий. 

За словами активістів, ще однією причиною для відставки Миколи Семенишина є "бензиновий скандал". Мовляв, якщо він навіть не причетний до цього, то має написати рапорт і піти з поліції, оскільки її керівник мав би про не допустити цього. Але не зумів.

Поки у Хмельницькому працює робоча група Національної поліції. Вона вивчає всі деталі по справі розкрадання пального і розгону мітингу. Очолив групу радник Арсена Авакова Михайло Апостол. Під час акції він неодноразово просив громадськість не загострювати ситуацію і дочекатися завершення розслідування. Про його результати пообіцяв розповісти згодом. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up