З російського полону звільнили ще 106 захисників. З них троє - з Хмельниччини

З російського полону звільнили ще 106 захисників. З них  троє - з Хмельниччини
Фото з соцмереж Хмельницької ОВА
  • Усі вони захищали країну на Бахмутському напрямку. 

  • А 68 воїнів досі вважали зниклими безвісти. 

Сьогодні, 25 травня, ще 106 українських захисників вдалося повернути додому з російського полону, обмінявши на захоплених окупантів. Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Серед звільнених — 8 офіцерів, 98 солдатів і сержантів. Усі вони захищали Україну на бахмутському напрямку. А 68 воїнів і взагалі досі вважали зниклими безвісти. Також репатрійовано три тіла: двох іноземців та українки.

98 із них служать в лавах Збройних сил України, зокрема й 21 представник територіальної оборони. Крім того, додому повернулися 7 прикордонників і 1 військовослужбовець Державної спеціальної служби транспорту.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="TCH_channel/84931" data-width="100%">

 

У 7-х врятованих різні травми: кульові та осколкові поранення, опіки та переломи. Крім того, є воїни із загостреними хронічними захворюваннями. Найстаршому вже виповнилося 59 років, наймолодшому — 21 рік.

В обласній військовій адміністрації повідомили, що троє звільнених - родом з Хмельниччини. 

Нагадаємо, попередній обмін пройшов 6 травня. Тоді з ворожого полону звільнили ще 45 українських захисників і захисниць. Серед звільнених була військова з Хмельницької області. 

Станом на 25 травня 2023 року з російського полону звільнили вже 2 430 українців, зокрема 139 цивільних. Додамо, попередні великі обміни відбувалися в такі дати:

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповідав, що Україна наближається до обміну “всіх на всіх” із росією:

Наразі у Координаційному штабі у взаємодії з Офісом Президента триває робота з підготовки наступних обмінів. Вони рекомендують усім дотримуватися режиму інформаційної тиші. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Люда Гусак

    Дякувати Богу Слава Україні Героям Слава

keyboard_arrow_up