Із російського полону звільнили захисницю з Хмельниччини

Із російського полону звільнили захисницю з Хмельниччини
Тут і далі фото з телеграм-каналу Андрія Єрмака

6 травня відбувся черговий обмін військовополоненими між росією та Україною. 

У суботу, 6 травня, з ворожого полону звільнили ще 45 українських захисників і захисниць. Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. 

— Усі вони - нацгвардійці з підрозділу, створеному 9 років тому на азовських берегах. 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів. Серед них є воїни, які об’єдналися під час оборони Маріуполя, на «Азовсталі». Також є наш воїн, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 років, куди потрапив під час Широкинської операції. Згодом він був звільнений з полону і відразу повернувся в підрозділ. Повторно потрапив у полон на «Азовсталі» і сьогодні повертається додому, — написав Єрмак. 

Відео дня

Серед звільнених полонених є одна захисниця, родом з Хмельниччини. Про це інформують в обласній військовій адміністрації. Імені військової поки не називають. 

 

— Кожне таке повернення – це ще одна наша маленька перемога! — додають в ОВА.

Нагадаємо, попередній обмін пройшов 26 квітня. Тоді з російського полону звільнили ще 44 захисників та захисниць. Всього 42 військовослужбовці та 2 цивільних. Серед звільнених було двоє військових із Хмельниччини. Один із них — 31-річний нетішинський воїн-парамедик Орест Грицюк, який майже рік тому потрапив у полон на Донеччині. 

Загалом на 6 травняз російського полону звільнили вже 2 324 українців. Нагадаємо, попередні великі обміни відбувалися в такі дати:

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповідав, що Україна наближається до обміну “всіх на всіх” із росією:

Наразі у Координаційному штабі у взаємодії з Офісом Президента триває робота з підготовки наступних обмінів. Вони рекомендують усім дотримуватися режиму інформаційної тиші. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up