За добу рятувальники здійснили 22 виїзди: що сталося (ФОТО, ВІДЕО)

За добу рятувальники здійснили 22 виїзди: що сталося (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Надзвичайники працювали на місці ракетного удару та гасили пожежі, транспортували хворого з ожирінням та навіть, врятували двох тварин.

  • Розповідаємо про кожен з випадків.  

Кінець 2022-го та початок 2023 року виявився “гарячим” для хмельницьких рятувальників. Впродовж минулої доби ДСНСівці здійснили 22 оперативних виїзди пов’язаних із різними подіями. В управлінні з надзвичайних ситуацій розповіли куди викликали рятувальників 31 грудня та в першій половині 1 січня. 

Ліквідували наслідки ракетної атаки

В останній день грудня російська федерація цинічно та підступно обстріляла Україну. Ворожі ракети влучили по Хмельницькому. Внаслідок обстрілів постраждали невинні люди, пошкоджені житлові багатоповерхові будинки, автозаправна станція та комерційні підприємства. 

— Країна-агресор вкотре показала, як виглядає їхній «руzькій мір». На місці виклику ДСНСівці ліквідовували наслідки ворожого обстрілу, — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Читайте більше про це у матеріалах:

Гасили пожежі

Минулої доби в області трапилось 4 пожежі. Загорілися житлові будинки в селах Лисогірка та Решнівка Хмельницького району, а в селі Доброгорща Гвардійської тергромади врятували від вогню літню кухню. 

Ще одна масштабна пожежа людської оселі виникла вже в селі Іванківці. У дачному масиві "Видрові Доли" палав житловий будинок. Про займання пізно повідомили, бо коли приїхали пожежники, то в будинку вже горів дах та вогонь встиг перекинутися на житлові кімнати. 

На той момент площа займання склала близько 40 квадратів, а вогонь от-от міг поширитися на всю площу оселі. На місці події працювали 13 рятувальників на 2 одиницях пожежної-рятувальної техніки. Жертв та постраждалих, на щастя, немає. Пожежа трапилась через неправильне використання пічного опалення. 

Більше про це читайте у матеріалі Масштабна пожежа у Видрових Долах: горів житловий будинок

Рятували людей та тварин

Допомагали рятувальники й медикам. Вони транспортували до карети швидкої чоловіка з надмірною вагою, який потребував негайної допомоги.

Того ж дня ще й врятували символ 2023 року — котика. Кажуть, тваринка забралася на дерево та не могла самостійно злізти. Тож їй трохи допомогли. Надзвичайники бережно зняли чотирилапого та передали господарям.

А в Шепетівці дворовий песик впав в каналізаційний люк. Дітлахи, які це побачили спробували його дістати самостійно, та марно. Тож вони викликали рятівний патруль. Приїхавши, надзвичайники побачили, що тварина перебуває на глибині близько 2 метрів. За допомогою мотузки дістали чотирилапого товариша з підземної пастки.

Натомість, кажуть, дітки, які їх викликали, щиро подякували за врятоване собаче життя і зробили на згадку спільне фото. Більше про це читайте у матеріалі На Хмельниччині пес впав до каналізаційного люку

— 2022 був важким, але ми вистояли! Бо українці — сильні, мужні та волелюбні! 2023 буде Переможним! — додають бійці ДСНС. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up