За добу у Хмельницькому районі загорілись 3 будинки

За добу у Хмельницькому районі загорілись 3 будинки
Фото - ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Пожежі виникли через неправильне користування пічним опаленням. 

За минулу добу, 4 грудня, на території Хмельницького району трапилось одразу три пожежі — загорілись житлові будинки. Про це йдеться на сторінці управління з надзвичайних ситуацій

Де були пожежі

Спершу до Служби порятунку «101» повідомили про пожежу житлового будинку в селі Правдівка. Це трапилось об 11.14. На виклик вирушили рятувальники 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Пожежу загасили об 11:47.

Підвечір, о 19:11, загорівся будинок  у селі Глібки. Вогонь загасили бійці 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини о 19:40.

Відео дня

А в селі Великий Лазучин пожежа спалахнула о 20:13. Загорівся житловий будинок. До місця події вирушили вогнеборці 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Пожежу ліквідували о 20:41.

Рятувальники кажуть, причиною усіх пожеж стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Так, лише за 29 листопада по Україні сталася 131 пожежа, з них 106 — у житловому секторі. Загинуло 9 людей, постраждало — 8. За словами надзвичайників більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

Нагадаємо, в Україні розгорнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

При таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: тепла, води, освітлення, інтернету, живлення для мобільних, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення мам та дітей.  Дізнатися детальніше про "Пункти" та переглянути де вони знаходяться можна за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up