Заборона ОВА не діє? Хресна хода вирушила із Кам’янця-Подільського до Почаєва

Заборона ОВА не діє? Хресна хода вирушила із Кам’янця-Подільського до Почаєва
Фото - Суспільне
  • Віряни УПЦ провели службу в соборі Олександра Невського.
  • Звідти вони вийшли з рюкзаками й карематами на плечах.

У липні Хмельницька ОВА оприлюднила рішення ради оборони області про заборону проведення масових релігійних заходів. Насамперед йдеться про хресну ходу, яку традиційно щороку в серпні проводять віряни УПЦ.

— У тому числі, мова йде про паломницьку ходу великими та малими групами, у Хмельницькій області, на шляху до Свято-Успенської Почаївської Лаври, — говорив 19 липня заступник голови ОВА Сергій Тюрін. -  Такі заходи вживаються з метою недопущення провокацій та використання подібних ситуацій рашистами, а також збереження життя і здоров’я наших людей.

Попри це у Кам’янці-Подільському впродовж тижня ширилася інформація про те, що хресна хода все ж відбудеться. Про це говорив і міський голова Михайло Посітко. 

Відео дня

А сьогодні, 19 серпня, у соборі Олександра Невського станом на 11:45 вже відправили службу. Люди поодинці чи невеликими групами покидають храм і рухаються в одному напрямку. При цьому в багатьох за спинами є рюкзаки і каремати. Дехто везе дорожні сумки.

У місцевій спільноті КОД Кам’янця повідомляють, що біля собору поліція нагадує вірянам про заборону проведення масових релігійних заходів, зокрема хресного ходу віруючих УПЦ з Кам'янця-Подільського до Лаври. Додають, що на території собору були співробітники ТЦК та СБУ.

Нагадаємо, влітку 2022 року, незважаючи на постійні загрози ракетних обстрілів, прихожани УПЦ влаштували багатотисячну хресну ходу з Кам’янця до сусіднього Почаєва. 

Це викликало гучний скандал в соцмережах. Особливо тому, що в натовпі помітили стрічки, що нагадували російський триколор, ікони царської родини та дебелих молодиків, які зовсім не були схожі на вірян. Мешканці Волочиська не пустили ходу до міста. А депутати вимагали пояснень від екс глави ОВА Сергія Гамалія та поліції. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (130)
  • Оксана Семчишин

    У нас для москалів закони не писаніщо  що хочуть те роблять тому що влада вже давно їм запродалась
  • Лана Лобалина

    Що значить не діє заборона..
    3 очереді АК і ешелонами до мокшандії з їх богом ..

    Olena Sobko reply Лана Лобалина

    Давно зрозуміло щьо закони не для всіх.
    Вони не розуміють щьо в толпі можуть ховаютися деверсанти, наводчікі, а може навпаки підтримують і допомагають,багато хто чекають.
  • Тетяна Третяк

    Немає в нас рішучої влади.Вони що хочуть те і творятьі ніякі закони на них не діють.Ганьба поліції ,ганьба владі.
  • Валєра Федорук

    В нашої влади все під контролем пока шо

keyboard_arrow_up