Хресної ходи не буде? У Хмельницькій області заборонили масові релігійні заходи (ВІДЕО)

Хресної ходи не буде? У Хмельницькій області заборонили масові релігійні заходи (ВІДЕО)
Фото з хресної ходи в Кам'янці 2022 року. Колаж vsim.ua
  • Заборона стосується лише дат 27-28 липня та 19-25 серпня.

У Хмельницькій області заборонили проведення масових релігійних заходів у вигляді походів і демонстрацій. Щоправда, не на постійній основі. Заборона стосується лише дат 27-28 липня та 19-25 серпня. Про це повідомив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

Насамперед йдеться про хресну ходу, яку традиційно щороку в серпні проводять віряни УПЦ із Кам’янця-Подільського до Почаєва. 

— У тому числі, мова йде про паломницьку ходу великими та малими групами, у Хмельницькій області, на шляху до Свято-Успенської Почаївської Лаври, — повідомив Сергій Тюрін.

Відео дня

Рішенням ради оборони області органам місцевого самоврядування додатково також рекомендували провести роз’яснювальну роботу на підвідомчих територіях щодо необхідності неухильного дотримання заборони проведення подібних заходів. 

— Такі заходи вживаються з метою недопущення провокацій та використання подібних ситуацій рашистами, а також збереження життя і здоров’я наших людей, – каже Тюрін.

 

Нагадаємо, влітку 2022 року, незважаючи на постійні загрози ракетних обстрілів, прихожани УПЦ влаштували багатотисячну хресну ходу з Кам’янця до сусіднього Почаєва. 

Це викликало гучний скандал в соцмережах. Особливо тому, що в натовпі помітили стрічки, що нагадували російський триколор, ікони царської родини та дебелих молодиків, які зовсім не були схожі на вірян. Мешканці Волочиська не пустили ходу до міста. А депутати вимагали пояснень від екс глави ОВА Сергія Гамалія та поліції. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Світлана Нагорняк

    Правильно зробили, що заборонили. Якби такою ходою, та на війну,замінити хлопців.
  • Юлія Фурман

    Давно пора так зробити
  • Наталія Паршина

    Нарешті ! Правильне абсолютно рішення! В цій ,,ході,, не має українців і Бога! Бо якби там були українці- то і в Камянці і в Почаєві всі церкви давно б самі перейшли в Українську помісні церкву!
  • Irina Kovalchuk

    Нічого спільного не має з Богом.

keyboard_arrow_up