Загибель риби у Південному Бузі: що відомо

Загибель риби у Південному Бузі: що відомо
  • Мертву рибу хмельничани почали помічати ще на початку травня.
  • Фахівці мали з’ясувати, що могло стати причиною її загибелі.
  • Що відомо на даний момент?

Загибель риби у Південному Бузі - явище не нове. Мешканці спостерігають його ледь не щороку. І причин цьому може бути безліч. Щоправда, для цього потрібне детальніше обстеження і результати дослідження. Розповімо про один з останніх випадків загибелі риби. 

Нагадаємо, на початку травня хмельничани почали публікувати у Телеграм-каналах фото мертвої риби. Спочатку її помітили мешканці вздовж берега по вулиці Північній. Окрім цього, очевидці писали, що попри це, люди продовжували рибалити. 

Тоді журналісти vsim.ua звернулись за поясненням до управління з питань екології та контролю за благоустроєм. Це було 8 травня. Начальник управління Олександр Луков зазначив, що для встановлення причини потрібні результати аналізів. Що ж відомо станом на кінець травня?

Відео дня

Додамо, що справою займаються працівники екологічної інспекції, спеціалісти Держпродспоживслужби, працівники управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста і рибоохоронний патруль. Всі представники 17 травня обстежили ділянку Хмельницького водосховища на Південному Бузі. Оглядали правий берег від автомобільного мосту від Північної до Кам'янецької. Під час обстеження вони знайшли загалом 155 мертвих рибин. Зокрема:

  • 146 товстолобів
  • 7 коропів
  • 1 щука
  • 1 карась сріблястий.

Наразі крапку зможуть поставити результати чергових лабораторних досліджень. Як пояснив журналістам vsim.ua начальник управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Олександр Луков, вони будуть відомі цієї середи, 24 травня. Попередньої причини масової загибелі риби поки не озвучують.

  • На минулому тижні там відібрали проби води. Візуально, вода чиста, прозора, без запаху. Не знаю, що вони там знайдуть. Знаю, що є аналогічний випадок у Славуті. Там така сама ситуація, - каже Олександр Луков.

Чи фіксують в місті нові випадки загибелі риби, в управлінні не стверджують. Попередні причини теж невідомі. Екологи додають, що гадати не беруться. 

Як тільки нам стануть відомі свіжі результати аналізів, обіцяємо їх опублікувати. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Нагадаємо, востаннє про загибель риби у Бузі говорили минулого літа. Хмельничани так само публікували у соцмережах світлини з рибинами, які плавають догори пузом. Тоді в управлінні з питань екології та контролю за благоустроєм відібрали проби води на дослідження й провели всі можливі перевірки стану водойми та прибережної смуги. Навіть розглядали брак кисню як одну з причин загибелі. Врешті ймовірною причиною назвали вилов риби забороненими знаряддями у нічний час (електроловами).

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач75

    Бюджетные бездельники.
  • Любовь Шатохина

    Шкода неможна буде купатися.

    Анастасия Дмитриева reply Любовь Шатохина

    Любовь Шатохина ,якщо дійсно очистять річку,то я думаю що можна буде купатись.
  • Сергей Паньков

    она сдохла ! таким будет результат....
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up