Замість багатоповерхівки на Тернопільській хочуть облаштувати сквер

Замість багатоповерхівки на Тернопільській хочуть облаштувати сквер
Будівництво на Тернопільській, жовтень 2019 року
  • Ділянку поряд із будинком №34/1 хочуть відвести під сквер.

  • Раніше там починали зведення багатоповерхівки, однак завершити її забудовнику не вдалося.

Багаторічна боротьба мешканців Південно-Західного мікрорайону майже завершилася. Замість запланованої десятиповерхівки на Тернопільській має з’явитися сквер. Про це йдеться у проєкті рішення, який опублікований на сайті Хмельницької міської ради. Розповідаємо, з чого все починалося.

Історія будівництва на Тернопільській, 34А, розпочалася у листопаді 2013 року. Тоді приватне мале підприємство «Лідер» придбало у Дмитра Томілова приміщення прохідної площею близько 36 квадратних метрів. У березні 2014 року фірма стала орендарем земельної ділянки під прохідною, а це 0,34 гектара. За рішенням депутатів міської ради термін оренди склав 10 років, призначення ділянки — для обслуговування приміщення прохідної.

2015 року у міськраді видали містобудівні умови та обмеження на будівництво 10-поверхового житлового будинку з паркінгом. Проти цього виступили мешканці розташованої поруч 5-поверхівки — №34/1. Боротьба затягнулася на роки.

Відео дня

— Наш будинок (№34/1 — прим. авт.) зведений на схилі в зсувонебезпечному районі. Поряд є джерела. Та земельна ділянка, де зараз відбувається будівництво, була природним відстійником. Там є джерела і туди стікали підземні води з прилеглих територій. Тобто там просто було болото. Туди завезли ґрунт і все засипали, ніхто не робив водовідведення. Як нам повідомили, наш будинок був побудований не на палях, а на блоках-подушках. Через це може статися зсув ґрунту, а першому під’їзді будинку вже є тріщина. І на це ніхто не звертає уваги, — розповів у жовтні 2019 року активіст Вадим Чорнобай.

Він також розповідав, що мешканці будинку №34/1 зверталися до різних відомств. Реакція останніх мешканців не задовольнила. Тим часом представники забудовника вважали, що будівельні роботи довколишнім будинкам не загрожують.

У вересні 2019 року Хмельницький окружний адміністративний суд вирішив скасувати видані 2015 року містобудівні умови та обмеження. ПМП «Лідер» це рішення оскаржувало, однак невдало — Сьомий апеляційний адміністративний суд у Вінниці залишив попереднє рішення без змін. Фірма звернулася до Верховного Суду, про що йдеться у рішенні останнього, яке прийняте у березні 2020 року. Відомостей щодо розгляду останньої справи у реєстрі судових рішень немає.

Тим часом сьогодні, 15 вересня, на сайті міської ради з’явився проєкт рішення, у якому йдеться про плани щодо створення скверу поряд із будинком на Тернопільській, 34/1. Документом пропонується підтримати ініціативу членів територіальної громади. Комунальне підприємство по зеленому будівництву і благоустрою міста має звернутися до міської ради щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою передачі її в постійне користування під сквер.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Антон Подгорнуй

    Реально всем похх.йй люди все в Польше по возможности и думают как отсюда забрать семью, они поехали в Польшу не скверами любоваться. Все что не создаёт рабочие места все чепуха. Нужны рабочие места и зарплата. Сканеры можете не делать они нам не нужны. Возле каждого дома есть детская площадка. Покрасить турники и качели стоит 500 грн. А у вас все в миллионах. Семчишин займись ділом або вступай місце
  • Максим Шпичко

    Там вже є та багатоповерхівка😂😂😂😂
  • Владимир Савчук

    Фото старе . Там уже будинок построїли рік назад. А сквер має бути якраз за будинком 34/1 і стадіоном. Вот там і хотіли всунути ще одну висотку

    Владимир Савчук reply Владимир Савчук

    Юлія Лісова І таки тоді буде там 3 світова. Перша і друга вже була, коли починали чистку території .

    Юлія Лісова reply Владимир Савчук

    Владимир Савчук І таки побудують. Дадуть на лапу в мерію,і все ок.

keyboard_arrow_up