На Подільській будують багаторівневий паркінг: коли закінчать та чи буде платний (ФОТО)

На Подільській будують багаторівневий паркінг: коли закінчать та чи буде платний (ФОТО)
  • Паркінг вміщатиме 120 авто за погодинною оплатою.

  • Розповідаємо деталі та пояснюємо, яке відношення до цього має «прапор за 5 мільйонів».

На вулиці Подільській триває будівництво торгово-офісного центру, який включає багаторівневий паркінг. Об’єкт розташований між житловим комплексом «Фонтан» та вулицею Володимирською. Його адреса — Подільська, 70. Розповідаємо, що про це відомо.

Що відомо про будівництво

У паспорті об’єкта зазначено, що на Подільській триває будівництво другої черги нежитлових приміщень з вбудованим багаторівневим паркінгом. Замовником є ТОВ «Фенікс-Центр», генеральним підрядником — приватне підприємство «Вектор-М». Під першою чергою слід розуміти вже згаданий ЖК «Фонтан», що видно на візуалізації.

Роботи розпочаті у другому кварталі 2021 року, завершення планується у четвертому кварталі 2022-го. Усього в будівлі буде вісім поверхів, висота складатиме 25 метрів. Загальна площа складатиме 4475 квадратних метрів, в тому числі торгова 1306 квадратних метрів та офісна 416 квадратних метрів.

Відео дня

Раніше ми вже розповідали вам про те, що територію, де зараз зводять будівлю з паркінгом, використовували як парковку. Для проведення робіт будівельники зайняли тротуар від ЖК «Фонтан» до Володимирської. Крім того, зайняли одну смугу руху, аби організувати на ній рух пішоходів. Це погодив відділ безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції у Хмельницькій області.

Яким буде багаторівневий паркінг

Як зазначено у паспорті об’єкта, надземний паркінг буде вміщувати 100 авто, підземний — 20. Власник ТОВ «Фенікс-Центр» Сергій Садовий у коментарі журналістам vsim.ua розповів, що паркінг налічуватиме п’ять поверхів, серед яких один підземний.

Паркування буде оплачуватися погодинного, однак конкретну ціну Сергій Садовий не назвав. Також він сказав, що при визначенні вартості орієнтуватимуться на ринкову ситуацію та зважатимуть, скільки будуть готові платити власники авто.

Що відомо про ТОВ «Фенікс-Центр»

«Фенікс-Центр» — це та ж фірма, яка замовляла будівництво ЖК «Фонтан». За даними YouControl, підприємство зареєстроване у серпні 1998 року. У період від липня 1999 до липня 2001 року керівником фірми був теперішній народний депутат від «Слуги народу» Сергій Мандзій. Зараз директором «Фенікс-Центру» є Вадим Андреюк. Також він є засновником приватного підприємства «Фонтан Плюс» та керівником приватного підприємства «Авіо 1».

Що відомо про ПП «Вектор-М»

Приватне підприємство відоме хмельничанам тим, що займалося спорудженням «прапора за 5 мільйонів» у дендропарку «Поділля». Роботи включали, зокрема, будівництво флагштока висотою 50 метрів та благоустрій території. З обласного бюджету на це виділили 5 мільйонів гривень, за результатами аукціону в системі електронних закупівель «Prozorro» вартість знизилася до понад 4,5 мільйона.

Приватне підприємство «Вектор-М» засноване у січні 2002 року. Його статутний капітал складає 1000 гривень. Основним видом діяльності є будівництво житлових і нежитлових будівель. Такі дані є у сервісі «YouControl».

Серед інших замовлень, які виконувало або виконує «Вектор-М», є, наприклад, будівництво очисних споруд каналізації у Віньківцях, реконструкція відділення невідкладної медичної допомоги з харчоблоком головного корпусу Дунаєвецької ЦРЛ та реконструкція мереж водопроводу та каналізації у мікрорайоні Лезневе.

Директор «Вектор-М» Віктор Куриляк отримав звання «Заслужений будівельник України». Відповідний указ Президента України Володимира Зеленського підписаний 23 серпня цього року.

Немає опису світлини.
Фрагмент паспорту об'єкта. Фото зі спільноти «Хмельницький Development» у Facebook

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Николай Трифонов

    И опять: стройка торгово офисного центра там где часто и проехать нереально. Будет ТЦ Квартал2 ?
  • Алексей Цибуля

    Будет пустой, у нас народ не привык таскать свою жопу.
  • Володимир Вітковський

    А также треба зробити платним паркінг вокруг овочевого ринку
  • Алех Анатоль

    Возле Атриума на паркинге всегда больше половины мест пустых .  А тут еще и многоэтажный ? Думаю  переделают под коммерцию .

keyboard_arrow_up