Запустили ліфт, який 5 років не працював у новобудові на Трудовій: продовження історії

Запустили ліфт, який 5 років не працював у новобудові на Трудовій: продовження історії
  • Наприкінці зими журналістка vsim.ua розповідала про ЖК “Зелений квартал”, де 5 років люди живуть без працюючого ліфта.
  • Наразі проблема вирішена.
  • Розповідаємо продовження цієї історії.

Сучасний ЖК “Зелений квартал” розташований на Трудовій, неподалік ТРЦ “Woodmall”. Об’єкт ввели в експлуатацію у 2017 році. Та в одному з під’їздів десятиповерхівки 5 років не функціонував ліфт. Саме із такою скаргою його мешканці наприкінці зими звернулися до журналістки vsim.ua. Скаржилися на забудовника та фірму-підрядника. 

З 2018 року терпіли незручності

Голова ОСББ Роксолана Козир тоді розповідала: у під’їзді є 40 квартир. Ті, що на останньому поверсі - досі не заселені. Мовляв, через те, що не працює ліфт, люди не можуть зробити ремонт. 

“Тяганина” із запуском ліфта тривала із 2018 року. Кабіна вже була встановлена. Проте, за словами мешканців, не вирішені питання залишалися між забудовником та фірмою-підрядником. Саме тому люди роками терпіли незручності. 

Відео дня

- Ліфт мали запускати вже восени 2022 року. Тоді з мешканців зібрали гроші за монтажні роботи. Ми заплатили 80 тисяч гривень. Та в результаті, ми досі без ліфта. Не розуміємо, що відбувається між забудовником і підрядником. Вже навіть зверталися до адвоката з цього приводу. Бо якщо  так триватиме надалі - будемо розв'язувати питання через суд, - розповідала раніше голова ОСББ.

Розв'язання проблеми

Журналістка vsim.ua зверталася за коментарями і до забудовника даного ЖК - “Стандарт-Інвест”, і до фірми-підрядника - ПП “ЕЛІТ-КО”. Власником будівельної фірми є Роман Пісковецький. Тоді він розповів, що за все проплачено. Тож питання щодо ліфта - не до нього. Натомість власник фірми-підрядника Павло Колодій пояснив наступне: 

- Забудовник до кінця не розрахувався по цьому об’єкту. Тому ситуація з ліфтом тягнеться із 2018 року. Зараз виріс курс долара. Тож забудовник винен гроші. У нас ліфти закуповуються за кордоном, в доларах. Я не можу йому пробачити такі суми. Він би вже давно мав розрахуватися, а не тягнути стільки. Ми ліфт змонтували й всі роботи зробили. Частково навіть за кошт самих мешканців. Мені простіше віддати вже проплачені гроші й забрати ліфт, ніж тягнути з цим всім, - говорив тоді підрядник. 

Вчора, 1 серпня, ліфт у під’їзді ЖК “Зелений квартал” врешті почав працювати. Про це повідомила голова ОСББ Роксолана Козир. Мешканці розв’язали проблему коштом з власної кишені. Вони доплатили 125 тисяч гривень. В результаті, підрядник віддав їм всі документи та запустив ліфт. Загалом жителі під'їзду заплатили додатково за ліфт орієнтовно 250 тисяч гривень.

За словами голови ОСББ, наступних два тижні триватиме “обкатка”. Жителі під’їзду радіють, що більше не терпітимуть незручностей. 

- Ми вчора їхали на ліфті й навіть не вірилося, що він врешті є в нашому під’їзді, - каже Роксолана Козир.

Читайте також: Програма розвитку «Міськсвітла» на 127 мільйонів. Розповідаємо деталі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Andrii Trey

    якось так п_й шо аж невдобно
  • Богдан Кондратюк

    Будь ласка напишіть статтю щодо парковки навколо Зеленого кварталу,  так як машини ставляться в Багнюку з сторони АЗС БРСМ, кому належить земля. І хто має привести її у відповідність! Чим більше будете освітлювати такі питання тим швидше це буде вирішено!

keyboard_arrow_up