Застосунок «Повітряна тривога» попереджатиме про хімічну та радіаційну небезпеку

Застосунок «Повітряна тривога» попереджатиме про хімічну та радіаційну небезпеку

Для кожного типу тривоги створено унікальні сповіщення. Окрім звукових сигналів, застосунок також надсилає текстові повідомлення із рекомендаціями дій, залежно від виду загрози

Застосунок "Повітряна тривога" знову отримав апгрейд. Завдяки йому користувачі відтепер отримуватимуть сповіщення про початок та завершення 5 типів тривог: 

  • Відео дня
    /li>

Для кожного типу тривоги, кажуть, створені унікальні сповіщення. Окрім звукових сигналів, застосунок також надсилає текстові повідомлення з рекомендаціями дій, залежно від виду загрози. Про це повідомляє Мінцифри.

Застосунок не збирає персональні дані або дані про геолокацію. Стандартно в налаштуваннях увімкнено гучний, схожий на оригінальну сирену, сигнал. У налаштуваннях можна вимкнути звук ― тоді буде тільки візуальне попередження на екрані.

Інформацію про всі види небезпеки передають відповідальні оператори в обласних адміністраціях України. Координацію тривог забезпечують чергові ДСНС.

Оновлення вже доступне для користувачів: 

Розробники стверджують, що додаток вже завантажили 11 мільйонів разів. 

Нагадаємо, застосунок "Повітряна тривога" запустили в березні. До кінця місяця його оновили – додали можливість регулювати гучність сповіщень про початок і завершення тривоги.

До слова, цей додаток розробив хмельничанин Степан Танасійчук. Він і автор ідеї, і керівник проекту. Степан — досвідчений розробник мобільних додатків і вебсервісів, а також власник IT-компанії. Степан Танасійчук каже: за годину після оприлюднення інформації про застосунок, додалося мільйон нових користувачів з різних областей. Це він називає рекордом. Більше про те, як створювався та працює застосунок читайте в матеріалі Інтерв’ю зі Степаном Танасійчуком.

Наразі в застосунку, окрім самих сповіщень про тривогу можна дізнатися про чат-боти, які рятують життя, правила першої медичної допомоги та перейти на сайт "Прихисток", якщо необхідне житло. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач57

    А куди ховатись? Хтось цим питанням задавався?
  • Оксана Оксана

    А толку з нього?Якщо укриттів немає

    Оля Чорная reply Оксана Оксана

    Оксана Оксана де саме немає укриттів?

keyboard_arrow_up