Заввідділенням Хмельницької міської лікарні нагородили “Медичним Оскаром”

Заввідділенням Хмельницької міської лікарні нагородили “Медичним Оскаром”
Тут і далі фото зі сторінки Бориса Ткача. Колаж vsim.ua
  • Церемонія нагородження пройшла у Києві. 

  • Орден Святого Пантелеймона є найвищою відзнакою для медиків. 

Учора, 9 серпня, у Києві відбулася щорічна церемонія нагородження найкращих цивільних та військових медиків України відзнаками за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона». Саме орден святого Пантелеймона є найвищою нагородою у медицині.

Заслужити його — велика честь. Ми називаємо його «Медичним Оскаром». Радий багато років працювати у Поважній раді та голосувати за найкращих. Впевнений, ми жодного разу не помилилися. Це дає величезний стимул нашим медикам. Сьогодні у пріоритеті - військові медики. Вони у найгарячіших, найнебезпечніших місцях рятують життя наших захисників, — розповів президент Національної академії медичних наук Віталій Цимбалюк

В офіційній частині заходу взяли участь представники медичної служби ЗСУ, МОЗ, Національної академії медичних наук. Нагороди отримали 47 цивільних та військових медичних працівників з усіх регіонів України. Серед них була і медикиня з Хмельницького. 

Відео дня

— Орден Святого Пантелеймона знову у Хмельницькому! Серед нагороджених Орденом цивільних медиків - Галина Величко - завідувачка відділення паліативної та хоспісної допомоги КП "Хмельницька міська лікарня" Хмельницької міської ради. Щирі вітання Вам, Галино Григорівно! Це дійсно заслужена нагорода за Вашу нелегку і віддану працю, — повідомив керівник управліня охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач. 

Це вже вдруге Орден Святого Пантелеймона їде на Хмельниччину. Нагадаємо, минулого року цю почесну відзнаку отримала завідуюча дитячої міської лікарні Наталія Зимак-Закутня

Довідка:
Нагорода «Орден Святого Пантелеймона» заснована у 2009 році і з 2017 року є найвищою громадською нагородою для медиків за професіоналізм і милосердя в Україні. Також її називають «Оскаром» у медицині. Честь медичної професії. Відзнаку підтримують усі християнські церкви в Україні, МОЗ та Національна академія медичних наук. 
 «Орден Святого Пантелеймона» є громадською Відзнакою, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому. У Фейсбук навіть є окрема сторінка, присвячена новинам, пов'язаним з відзнакою.

До слова, Святий Пантелеймон вважається цілилетем, захисником всіх стражденних і нужденних, а також істинним лікарем. Православні віруючі моляться Пантелеймону про допомогу в справах, про міцне здоров'я і про зцілення недуг. Наші предки вірили, що саме Пантелеймон рятує від безлічі хвороб. Більше про це можна прочитати у матеріалі Хто такий цілитель Пантелеймон. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Татьяна Радецкая

    Щиро вітаю!
  • Любушка Мельнік

    Щиро вітаю!!!
  • Таня Сонг

    Вітаю Вас , Галина Григорівна !!!! Удачі вам , терпіння і перемоги в душі над негативом і заздрістю.
  • Віктор Кравчук

    Скільки зробила липових груп

    Olena Ignatenko reply Віктор Кравчук

    Віктор Кравчук Можливо, але не всі ж лікарі винні в цьому. Одні працюють та життя спасають, інші - заробляють. Так в кожній сфері життя, тому узагальнення до конкретної людини не доречне.

    Віктор Кравчук reply Віктор Кравчук

    Підіть на хмельницький ринок там всі інваліди з липовими групами,мали гроші і купили собі інвалідність знаю точно бо внас теж є інваліди якими можна орати поле,і десятками років одержують

    Olena Ignatenko reply Віктор Кравчук

    Віктор Кравчук не узагальнюйте! Серед людей всіх професій є норм, а є тварюки, як Ви написали.

    Віктор Кравчук reply Віктор Кравчук

    Ви підіть в любу лікарню і попитайте пацієнтів як ці тварюки в білих халатах за гроші роблять здоровим людям групи інвалідності

    Olena Ignatenko reply Віктор Кравчук

    Віктор Кравчук і уклоністи від військової служби не лежать

    Olena Ignatenko reply Віктор Кравчук

    Віктор Кравчук теж ні, лише профільне відділення може

    Віктор Кравчук reply Віктор Кравчук

    Olena Ignatenko зато направляють на комісію

    Віктор Кравчук reply Віктор Кравчук

    Olena Ignatenko

    Olena Ignatenko reply Віктор Кравчук

    Віктор Кравчук в цьому відділенні групи не роблять😉

    Olena Ignatenko reply Віктор Кравчук

    Віктор Кравчук в цьому відділенні групи не роблять😉

keyboard_arrow_up