Директорку дитячої лікарні з Хмельницького нагородили “Медичним Оскаром”

Директорку дитячої лікарні з Хмельницького нагородили “Медичним Оскаром”
Тут і далі фото зі сторінки Бориса Ткача
  • Церемонія нагородження пройшла у Києві. 
  • Орден Святого Пантелеймона є найвищою відзнакою для медиків. 

На честь дня Святого Пантелеймона в столиці відзначили кращих медиків країни. Відбулась церемонія нагородження Орденом Святого Пантелеймона. Це найвища відзнака у медичній сфері. Між собою медики її називають “Медичним Оскаром” та вручають за професіоналізм та милосердя. 

— Нагорода «Орден Святого Пантелеймона» заснована у 2009 році і з 2017 року є найвищою громадською нагородою для медиків за професіоналізм і милосердя в Україні. Також її називають «Оскаром» у медицині. Честь медичної професії. Відзнаку підтримують усі християнські церкви в Україні, МОЗ та Національна академія медичних наук, — пояснює начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач. 

В єдиній на час воєнного стану номінації "За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором" нагороду отримали 23 найкращі українські медики. Серед них і лікар з Хмельницького — Наталія Зимак-Закутня. 

Відео дня

За словами Бориса Ткача, це вперше Орден Святого Пантелеймона їде на Хмельниччину. Також,, зазначимо, що «Орден Святого Пантелеймона» є громадською Відзнакою, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому. У Фейсбук навіть є окрема сторінка, присвячена новинам, пов'язаним з відзнакою.

Наталія Зимак-Закутня очолює Хмельницьку міську дитячу лікарню. Сама жінка родом з Чернівеччини. Та вже понад 30 років мешкає в хмельницькому. За спеціальністю — лікар-генетик. Нині жінка відповідальна більш як за 750 працівників. Більше про неї можна прочитати в матеріалі Успішна жінка. Інтерв’ю з директоркою Хмельницької дитячої лікарні

До слова, Святий Пантелеймон вважається цілилетем, захисником всіх стражденних і нужденних, а також істинним лікарем. Православні віруючі моляться Пантелеймону про допомогу в справах, про міцне здоров'я і про зцілення недуг. Наші предки вірили, що саме Пантелеймон рятує від безлічі хвороб. Більше про це можна прочитати у матеріалі Хто такий цілитель Пантелеймон

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Наталія Ваврик

    Вітаю, Ви лікар від Бога, чудова, щира людина. Бажаю Вам успіху та вдячності від людей💛💙
  • Валентина Жеребна

    Вітаю.Ви лікар від Бога.Ваша праця - безцінна.
  • Валентина Первак- Попльонтана

    Вітаємо!
  • Ирина Ермакова

    Вітаємо! Дякуємо за нашіх дітей!

keyboard_arrow_up