Здавав квартиру за 15 тисяч. Хмельничани покарали власника житла у Раковому

Здавав квартиру за 15 тисяч. Хмельничани покарали власника житла у Раковому
  • У Хмельницькому “популярним” зробили власника квартири, який здавав її за 15 тисяч. 
  • Сусіди кажуть, там немає світла і не працює каналізація. А  квартирою плаває лайно. 
  • Начебто так хмельничани покарали власника за здирництво. Розповідаємо деталі.

“За скромних 15 тисяч, добрі люди здають "дизайнерське" житло в мікрорайоні Ракове. Ще півтора місяці тому, цю квартиру було б важко здати і за половину цих коштів, а зараз, поки війна, саме час заробити. Та от, халепа. Кажуть люди, що світла в квартирі вже немає, і каналізація не працює... Люди, будьте людьми. Не наживайтеся на чужій біді…”, - таким дописом поділився на своїй сторінці заступник міського голови Василь Новачок. 

Гнівний пост зібрав сотню різних коментарів. Хмельничани обурюються і пропонують відібрати квартиру у власника. Інші не такі радикальні у рішеннях і радять вирішувати питання через суд. Та більшість все ж пропонувала покарати орендодавця за те, що наживається у складний для всіх час.  

“Забирати, тай давати під виплату за пів ринкової ціни під виплату ,збирати фонд на відбудування пошкоджених будинків”, - пишуть користувачі. 

Відео дня

Покарали за здирництво?

На Попова, 4 знаходиться квартира, про яку і йде мова.  В оголошенні власник вказав, що здає її за 15 тисяч гривень. Щоправда, орендарів на неї так і не знайшлось. За словами Василя Новачка, в помешканні відключили світло і каналізацію. Тому навряд найближчим часом туди хтось заселиться.

“Не впевнений, що там є орендарі. Ще вчора квартира здавалася. Думаю, що зараз її здати буде проблемою”, - каже Василь Новачок. 


У коментарях хмельничани пишуть, що каналізацію і світло відключили незаконно. Мовляв, таким чином хотіли розібратись з власником, який “загнув” високу ціну на житло. 

“Це квартира 49 на Попова,4. Там зараз плавають какашки. Електроенергія й вода в квартирі є. Але рукож*пі робітники помилково обесточили дві сусідні квартири 51 та 52, там мешкають одинокі жінки похилого віку. Сиділи без світла в темряві, доки не приїхала майже вночі аварійна служба”, - написала хмельничанка Олена. 

Що каже власник?

Чоловік на ім’я Богдан Герасименюк зазначає, що він є власником скандальної квартири на Попова, зараз мешкає в Одесі. Які прийнятні ціни на оренду житла у Хмельницькому - не знає. Мовляв, порадився, поставив ціну і чекав. За його словами,  він отримав безліч дзвінків від людей, які готові були зняти квартиру і за такою ціною. Також Богдан у коментарі скаржиться, крім того, що квартиру відключили від комунікацій, його ще й побили. Ось про що йдеться у коментарі:

“Квартира моя, я сам мешкаю в Одесі, порадився з декількома людьми, які зараз ціни на оренду. З їхніх відповідей і склав ціноутворення. Моє оголошення було активним 24 години і за цей час я отримав більше ніж 50 дзвінків від різних людей, які б залюбки заїхали в мою квартиру. Як тільки я звільнився, почав показувати квартиру людям. 
Люди, які прийшли на третій показ, це було троє чоловіків, як тільки я запросив їх в квартиру - побили мене і заставили видалити оголошення і їхній номер. Що я і зробив. Через декілька годин комунальні служби мені перекрили каналізацію і це спричинило те, що в мене затопило квартиру. На мені повністю повисло лікування моєї матері, в якої онкологія, а зараз моя діяльність повністю призупинилась і я залишився без доходу. Тому я і хотів хоч якусь суму отримати таким шляхом”, - написав власник. 

Також чоловік додав, що 1 квітня зустрічався з Василем Новачком - розповів про ситуацію і приніс вибачення. 

“Думаю, що відбиті печінки і частковий ремонт квартири після затоплення - є хорошою розплатою за мій вчинок”, - додав автор оголошення. 

Нагадаємо, у Хмельницькому заявили, що будуть боротись з недобросовісними власниками житла. Обіцяють карати і робити “відомими” тих, хто свідомо завищує ціни на оренду квартир під час війни. Голова обласної військової адміністрації Сергій Гамалій навіть зазначив, що квартири у таких власників будуть вилучати і надавати в безоплатне користування переселенцям.  Хмельничанам, кому відомі випадки спекуляції, радять звертатись до влади. 
 
 Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (107)
  • Олена Мазур

    Вас дивує плата за квартиру,а комунальні влаштовують?а плати за хмельницькі труби,по яким вже газ  Фврташу на Кіпр це нормально,стадо платить і мовчить,а абонемента плата літом за тепло і воду нормально,чому всі мовчать А тут голос прорізався один куб газу коштує  1 гривню а ми скільки платимо ,це ганьба!
  • Олена Мазур

    Що ви плетете при таких умовах ніхто б квартиру не взяв, все було воду світло відключила влада,як мені розказали,у нього мама хвора онкологією d грошей немає людина назвала ціну не хочеш не бери,але наша влада працює,як колись комнезам!
  • Татьяна Измайлова

    Конфіскувати
  • Катя Побережна-Кушнірук

    Таких в Хмельницькому багато.

keyboard_arrow_up