Новий порядок військового обліку: обхід дворів та перевірка тих, хто за кордоном

Новий порядок військового обліку: обхід дворів та перевірка тих, хто за кордоном
  • У Кабміні прийняли нову постанову. 

  • Розповідаємо про всі ключові зміни для військовозобов'язаних. 

Наприкінці минулого 2022 року у Кабінеті Міністрів України змінили порядок обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Про це повідомляє Урядовий портал.

Що нового

  • Відео дня
    /li>

Військовий облік вестиметься на підставі паспортних даних паспорта та військово-облікових документів:

Нагадаємо, раніше ми писали чи буде призов у січні 2023 року. Все залежить від поточної ситуації на фронті.  Попри те, що бійцям, які перебувають по 8-9 місяців на передовій необхідна ротація, важливо не нагнітати ситуацію.

За словами головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного, українська армія добре укомплектована. Але захисникам необхідна зброя та військова техніка.

Нагадаємо, в листопаді мобілізацію та військовий стан в Україні продовжили на 90 днів - до 19 лютого 2023 року. 

Чому воєнний стан і мобілізацію продовжують на 90 днів

В Україні тричі за час повномасштабної війни продовжували воєнний стан не на 30 днів, а одразу на 90. На “24 Каналі” пояснюють, що це гранично можливий період продовження воєнного стану, але кількість продовжень не обмежена.

Ще у травні, коли президент Володимир Зеленський вперше запропонував продовжити воєнний стан на 90 днів, нардеп Федір Веніславський пояснив, що у такого рішення є кілька аспектів. Перший — стратегічний. Адже наступ потребує значно більше часу, ніж оборона.

Другий — юридичний. Він полягає у тому, що за кожне продовження воєнного стану представники України в ООН повинні доповідати генсеку організації, оскільки цей режим передбачає обмеження певних конституційних прав та свобод громадян. Відтак, необхідність щомісяця доповідати в ООН відпала.  

Мобілізація ж зараз є необхідною для укомплектування Збройних Сил України та для ротації тих, хто зараз захищає нашу державу на фронті. Відповідно, якщо тривають бойові дії, то й призов теж повинен тривати.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Ирина Савицька

    Я б хотіла подивитись на те як будуть повертати з закордону синків депутатів та мажорів
  • Іван Данилюк

    про жінок фармацевтів тільки кумендно ВОС 909 000 поки має надлишок кадрів
  • Іван Данилюк

    і що там нового????    от аби ще ввели повторну перекомісію для всіх в кого білий квиток.. то булоб чудово... а то трішки не справедливо
  • Карнатовский Андрей

    Цікаво, хто з коментаторів останній раз читав статтю 65 Конституції?

keyboard_arrow_up