Зеленський запропонував змінити дати трьох свят в Україні. Серед них Різдво

Зеленський запропонував змінити дати трьох свят в Україні. Серед них Різдво
Фото ілюстративне

Президент пропонує Верховній раді змінити дату святкування Різдва, Дня Української Державності та Дня захисників і захисниць. 

Сьогодні, 28 червня, Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект. У ньому глава держави пропонує змінити дати 3 свят. Президент визначив його, як невідкладний. Про це йдеться у проекті закону, який він вніс до Ради.

Дати яких свят можуть змінити

Різдво

Зеленський пропонує перенести святкування Різдва з 7 січня, на 25 грудня. У пояснювальній записці вказано, що більшість православних християн світу святкують Різдво Христове саме в цей день.

— Метою законопроекту є відмова від російської спадщини нав'язування відзначення Різдва Христового 7 січня та встановлення дати святкування Різдва Христового 25 грудня,
– йдеться в законопроекті.

Відео дня

Також Православна Церква України у травні затвердила повний перехід з 1 вересня на новоюліанський календар, за яким живе більшість православних церков світу. Ним також передбачено святкування Різдва Христового 25 грудня, а не 7 січня.

День Української Державності

Через зміну дати святкування Різдва варто перенести і День Української Державності. Відповідно до законопроекту його пропонують перенести з 28 липня на 15 липня.

День захисників і захисниць

День захисників та захисниць України, який традиційно проходить в жовтні пропонують перенести з 14 жовтня на 1. Це свято пов'язане з українцями військовими традиціями вшанування Дня Покрови Пресвятої Богородиці.

Які свята перенесли в ПЦУ

Додамо, що в ПЦУ окремо просять перенести святкування цих дат:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ирина Якимова

    Немає чим зайнятись?🤬🤬🤬
  • Валерій Світельський

    Слів нема. Соломон.
  • Лідія Мельничук-Білоусова

    Правильно святкувати першим Різдво, а тільки після Різдва - Новий рік.А то що за піст, коли на Новий рік п'ють, їдять і ще й грішать?

    Валерій Світельський reply Лідія Мельничук-Білоусова

    Лідія Мельничук-Білоусова Не согрішиш, не покаєшся.
    Не покаєшся не спасешся.
  • Марина Козак

    Ні

keyboard_arrow_up