"Жодного партійця з "Свободи" на посади керівників навчальних закладів не призначили", - Симчишин

"Жодного партійця з "Свободи" на посади керівників навчальних закладів не призначили", - Симчишин

Мер Хмельницького прокоментував ситуацію, яка відбувається в освітній галузі. Кадрові зміни в багатьох школах і садочках не пов'язані з політикою, запевняє Олександр Симчишин. Каже - людей оцінюють за фаховими показниками. 

Під час чергової сесії Хмельницької міської ради вчителі та батьки ЗОШ№6 прийшли під стіни адмінбудівлі. Колектив школи просив залишити на посаді директора Андрія Попика. Поки йшло засідання люди мирно стояли надворі. 

Під час перерви до вчителів вийшов начальник управління освіти Роман Миколаїв. Але його позиція незмінна. До Андрія Попика він має претензії. Зокрема, начальник управління наголосив, що посада директора не є виборна і погодження з педколективом не потребує. Тобто - кого призначать, того й матимуть.

Самі директори та завідуючі найбільше обурилися тому, що про остаточне непоновлення контракту їх попередили лише за тиждень до його закінчення.  Вчителі кажуть, що не знали до останнього дня - 15 липня. 

Відео дня

Міський голова Олександр Симчишин прокоментував кадрові зміни в освіті так:

- Жодного партійця "Свободи" на посаду директорів не призначено і не буде. Призначаємо за фаховими показниками. 4 претенденти на директорів шкіл - кандидати наук, - сказав мер. - Претендентів представляють колективу. Нові контракти укладаються на рік. Проблема зараз є по 6 школі,17 ліцею і 25 садочку.Це заклади,де заплановані батьківські збори, збори з колективами.По них рішення остаточно ще не прийнято. 

Нагадаємо, у 2013 році директорам 7 шкіл також не продовжили контракти. Посад тоді позбавили керівників НВО №1, гімназії №2, НВК №10, шкіл №6, №20, №22, №30. Сценарій був той самий:  управління освіти розірвало трудові контракти із директорами, батьки та педколективи всі відстоювали очільників своїх шкіл і збиралися на мітинг.  

Тоді людей підтримав депутат Хмельницької міської ради Олександр Симчишин, який звернувся до тодішнього мера Хмельницького Сергія Мельника з вимогою переглянути систему організації праці директорів. Зокрема, у заяві йшлося про те, щоб у разі непродовження контракту на новий термін чітко прописати норму письмового попередження за два місяці до завершення контракту. 


 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    Це їм всім бумеранг. Вони від животів наших діток відбирали кошти на їжу і спрямовували їх на плази,шкіряні кресла, золоті цепочки і колечка, бо ремонти попередні поробили. А тот хто не преносив, то настраювали дітей проти нього, які в нас педагоги гуманні
  • горан

    Жодного партійця з "Свободи" на посади керівників навчальних закладів не призначили - а шкода. Можливо б це прискорило завершення практики щорічних ремонтів класів за рахунок батьків.
  • Анонім

    а кто будет учить детей бросать гранаты
  • Анонім

    Знижує мер свій рейтинг. Бореться з пересічними хмельничанами..але ж саме вони є виборцями. Крісло мера- це не трон! Ви мусите дослухатись до народа! Ви обіцяли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up