Зігріє і покращить настрій: рецепти глінтвейну від хмельницького шеф-кухаря

Зігріє і покращить настрій: рецепти глінтвейну від хмельницького шеф-кухаря
  • Як можна розслабитись і зігрітись взимку після напруженого дня? Глінтвейн підійде ідеально
  • Якщо шукаєте рецепт цього смачного і духмяного напою, вам сюди
  •  Хмельницький шеф-кухар поділився з журналістами vsim.ua секретами приготування. 

Холодним зимовим вечором особливо хочеться закутатись у теплу ковдру з чашкою ароматного напою. Чай, кава або ж молоко з медом – кому що до вподоби. Але, якщо ви шукаєте нові смаки і любите експериментувати, глінтвейн – хороший варіант. Гаряче вино з фруктами і спеціями полюбилось багатьом. Напій знімає напруження, лікує застуду і просто покращує настрій. В цьому переконаний шеф-кухар одного з хмельницьких закладів Олександр Романюк. Сміється, рецептів глінтвейну, як і «олів’є» - дуже багато. Тому лише трішки фантазії і можна відкривати для себе нові смаки. 

1. Глінтвейн «Чоловічий» з м’ятою

Для приготування потрібно півлітра напівсолодкого або солодкого вина, трішки гвоздики, чорний перець і духмяний горошком, 6 крапель червоного соусу «табаско» і кілька листочків м’яти. Усі прянощі додати до вина одразу, варити на слабкому вогні. Ні в якому разі не доводити до кипіння.
Сухе вино кухар брати не рекомендує. 
- Сухе не може бути основною для глінтвейну. Воно більше пасує до риби і не зігріває. А глінтвейн потрібен саме для того, щоб зігрітись. Напій дуже підійде для чоловіків і тих, хто от-от може захворіти. Ефект дає і червоний табаско, не зелений. Він нього і в горлі тепло і післясмак залишається, - каже Олександр Романюк. 

2. Цитрусовий «Дівоча душа»
Кухар каже, цей вид глінтвейну найбільше прийде до смаку дівчатам. 
- Цитрусові більше подобаються дівчатам. Він легенький, до певної міри солодкий. Так щоб щічки розчервонілись і настрій покращився, - говорить кулінар. 
Для приготування потрібно 0,5 літрів десертного, напівсолодкого або солодкого вина, півапельсина, дві мандарини і четвертина лимону, цукор за смаком. Також додати духмяний перець і гвоздика. Глінтвейн гріти, але не доводити до кипіння. 

3.Зігріваючий з яблуком

Для глінтвейну потрібне одне яблуко, кориця, духмяний перчик, гвоздика, цукор і дві сушені грушки. Свіжі не дадуть смаку та аромату. Хто не полюбляє перець, його можна замінити коріандром. Першою до вина потрібно додати груші, кілька хвилин гріти напій, тоді додати яблуко, усі прянощі. 
До речі, після готування глінтвейн має півгодини постояти. Він має бути теплим, аби ним можна було насолодитись. Ідеальною є температура трішки вища, за температуру тіла. Тоді й смаки краще розкриваються. 

4.  «Дитячий»
Підійде як для дітей, так і для вагітних і тих, хто за кермом. 
Для приготування цього цитрусово-виноградного напою потрібні половинка апельсина, 0,5 літра виноградного соку, 100-150 грам води, гвоздика, духмяний перець і 4-5 столових ложок сиропу від кашлю «Пертусин». Глінтвейн матиме нотки мартіні. 
Загалом з різними прянощами і фруктами можна експериментувати – все залежить від ваших можливостей. Додавати до вина можна корицю, ванільну паличку, лимон. Прикрашати можна дольками цитрусових.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Леонид Наседкин

    Это не глинтвейн,а туфта.
  • Oleg Ivanishin

    Подача шось у цього шеф-кухаря не дуже. Можна було придумати шось покреативніше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up