Зламали акаунт в Google: що робити? (ІНСТРУКЦІЇ)

Зламали акаунт в Google: що робити? (ІНСТРУКЦІЇ)
Фото ілюстративне

Дізнавайтесь як система може попереджати про загрозу облікового запису, що робити аби не втратити доступу до акаунту та як чинити аби відновити втрачений доступ. 

Для багатьох користувачів обліковий запис у системі Google дуже важливий. Нині Google — не лише пошуковик, до акаунту підв’язані профілі соцмереж, електронна пошта та безліч інших важливих ресурсів. Тож його втрата становитиме шкоду для користувача.

У Держспецзв’язку розповіли як протидіяти загрозам у кіберпросторі, безпечно користуватися телефонами, інтернетом та зберегти або ж відновити свій Google-акаунт. 

Як система попереджає про загрозу

Фахівці зазначають, що в багатьох випадках система Google попереджає користувача про будь-які підозрілі дії з акаунтом. Проте, слід звертати увагу і на неочевидні ознаки, які можуть вказувати на те, що обліковий запис був зламаний.

Відео дня

Зокрема:

Що робити аби не втратити доступ

Якщо ви не втратили доступу до акаунту слід зробити декілька дій:

Як діяти, якщо доступ втрачено

Якщо доступ до облікового запису втрачений, у Держспецзв'язку радять скористатися функцією відновлення акаунту. Щоб довести, що ви власник, потрібно відповісти на кілька запитань.

— Щоб убезпечитись від злому, подбайте про захист свого акаунту Google заздалегідь. Встановіть надійний пароль, — додають знавці. 

У розділі Безпека варто налаштувати двофакторну автентифікацію, зазначити резервний номер телефону та адресу електронної пошти для відновлення у разі злому.

Активувати функцію покращеного безпечного перегляду вебсайтів також не буде зайвим. Це вона дозволяє ефективніше захищатися від фішингу і шкідливого програмного забезпечення.

Спеціалісти радять звертати увагу і на листи-сповіщення від системи безпеки Google. Переконатися, що це не замасковане фішингове повідомлення від хакерів можна уважно перевіривши адресу відправника.

А у вас були випадки злому акаунту чи підозрілої активності?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up