Як зберегти заряд смартфона якнайдовше, — рекомендації Держспецзв’язку

Як зберегти заряд смартфона якнайдовше, — рекомендації Держспецзв’язку

Дізнавайтесь що слід зробити власникам Android та iOS, аби їхні гаджети “жили” довше, а батарея не розряджалась у найнеобхідніший момент. 

Через ракетні обстріли 10 жовтня зникло енергопостачання по практично всій країні. Чимало громадян залишились без світла. Обстріли рф також спричинили перебої з мобільним зв'язком на Хмельниччині. Відтак, чимало містян залишились без зв’язку та можливості зарядити свої гаджети. 

У Держспецзв'язку опублікували рекомендації щодо налаштування та використання смартфонів, які допоможуть максимально довго залишатись на звʼязку.

Що слід зробити — загальні рекомендації

Спеціалісти радять заряджати телефон за кожної можливості. Також варто тримати зарядженими повербанки.

Відео дня

На гаджетах слід увімкнути режим енергозбереження. Ярлик із цією функцією розташований на панелі швидких налаштувань, а також у налаштуваннях (Батарея, Живлення тощо).

Користувачам варто якомога рідше вмикати екран та встановити енергоефективні налаштування екрану:

Наступним кроком треба видалити некритичні для вас додатки, які активно використовують батарею, або додаткові акаунти в цих застосунках. Дізнатися рівень енергоспоживання додатків можна, перейшовши в Налаштування → Батарея → Використання батареї.

Необхідно також вимкнути автозавантаження, автооновлення та синхронізацію застосунків, особливо якщо у користувача підключено кілька акаунтів (в режимі енергозбереження ця функція має працювати автоматично):

Додаткові налаштування

Далі треба обмежити кількість додатків у «несплячому» режимі, залишити тільки ті, від яких залежить ваше життя: месенджер, дзвінки, застосунок «Повітряна тривога»:

Не зайвим буде вимкнути розпізнавання голосових команд:

Ну і ще кілька кроків:

Якщо ситуація з живленням критична:

Інфографіка: Уніан

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up