У Хмельницькому з’явиться перша туристична марка. Де і за скільки її можна буде купити

У Хмельницькому з’явиться перша туристична марка. Де і за скільки її можна буде купити
  • Хмельницька область має вже 11 туристичних марок. Невдовзі такий сувенір із зображенням колишнього Олексіївського училища буде і у Хмельницькому.
  • Придбати його можна буде в облдержадміністрації за 40 гривень.
  • Про першу туристичну марку розповів мандрівник Юрій Даценко.

Ідея туристичних марок була придумана у 1998 році в Чехії. Згодом такі сувеніри набули популярності серед сотень тисяч колекціонерів у Чехії, Словаччині, Польщі, Австрії та інших країнах. Україна приєдналась до цього колекційно-туристичного проекту у 2007 році. «Привіз» його з собою чеський скаут з багаторічним досвідом – Владімір Гулін-Мігалец. Український проект почали розвивати на Закарпатті, а згодом з'явилися марки дерев’яних церков і замків, монастирів і музеїв по всій Україні.

“Хмельниччина обділена туристичними марками”

Туристичні марки - це дерев’яні круглі сувеніри, на яких зображені маловідомі, проте варті уваги мандрівників, місця. Загалом зараз по всій Україні продається 298 туристичних марок. Хмельницька область поки має лише 11 таких сувенірів. Більшість з них присвячені Кам’янцю та Сатанову.

- Хмельницька область в цьому плані була дещо "обділена", тому я з дружиною, як звичайні мандрівники та краєзнавці-аматори, вирішили показати колекціонерам туристичних марок наші красоти, варті уваги. Почали з того, що всім світом по друзях та небайдужих зібрали кошти на туристичну марку у Сутківцях, тоді започаткували туристичну марку у Старокостянтинові. А це вже задумалися над маркою у самому Хмельницькому, - розповідає мандрівник та ініціатор створення туристичної марки у Хмельницькому Юрій Даценко.

Відео дня

На першій марці буде Олексіївське училище

Юрій Даценко переконаний, що Хмельницький теж має туристичний потенціал, тому за власні кошти він планує випустити першу марку нашого міста. На ній вирішили зобразити колишнє Олексіївське реальне училище, на місці якого зараз розташована Хмельницька міська рада.

- Спочатку ми виготовляємо мінімальну партію - 100 штук. Але проект передбачає довготривалу співпрацю, тож марка буде дозамовлятися по мірі продажу. За правилами продажу, туристична марка повинна продаватися або безпосередньо в туристичному об'єкті, зображеному на ній, або десь дуже поруч. Поки ми плануємо реалізовувати марку у приміщенні облдержадміністрації, але хотіли б вийти на владу та продавати її безпосередньо у міськраді - приміщенні колишнього реального Олексіївського училища, - пояснює Юрій Даценко.

Туристичну марку Хмельницького можна буде придбати за 40 гривень. Саме по такій ціні продаються всі подібні сувеніри по Україні. До того ж, Юрій Даценко планує в майбутньому випустити ще декілька туристичних марок. В планах сувеніри з пивзаводом, пам'ятником-фонтаном Мюнхгаузену, будинком просвіти, собором та іншими визначними пам’ятками міста.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мастер Автополив

    Дайте, три! Каждому!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up