До 3 червня в Хмельницькій області оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки

До 3 червня в Хмельницькій області оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Фото ілюстративне
  • Подекуди по Україні будуть дощі, однак вони не зачеплять західних областей. 

  • Рівень пожежної небезпеки на Хмельниччині буде 5-го класу. 

В Хмельницькій області весна закінчиться, а літо розпочнеться спекою. Від сьогодні, 31 травня, до неділі, 3 червня, в частині областей синоптики оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляють в Укргідрометцентрі. 

— 31 травня та 1-3 червня в західних (крім Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської), північних, Вінницькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській  областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки, — йдеться в повідомленні. 

Фото Укргідрометцентру

Згідно карти оцінки пожежної ситуації прогнозують 5 клас пожежної небезпеки:

Відео дня
Фото Укргідрометцентру

Прогноз погоди в Україні на початок червня

Синоптик Наталка Діденко прогнозує, що літо розпочнеться в Україні теплою погодою. 1 червня максимальна температура повітря становитиме в більшості областей +22+27 градусів.

Переважатиме завтра суха погода із сонечком, білими хмарками, підвищеним атмосферним тиском. Окремі дощі з грозами ймовірні лише в Карпатах, місцями на Запоріжжі та Донеччині (ближче до Азовського моря).

2 червня, починаючи з західних областей, в Україну завітає атмосферний фронт, який нарешті принесе ті дощі з грозами, які більш типові, зазвичай, для травня.

Згідно даних sinoptik.ua 1 червня у Хмельницькому буде ясна погода. Без опадів.

Наступного дня ранок та вечір будуть ясними, але вдень очікується хмарність. Можливо, пройде дощ із грозою, але він закінчиться ще до приходу вечора.

На третій день червня опадів не передбачають. Небо буде вкрите хмарами тільки вночі, вранці воно очиститься та буде ясним до самого вечора. 

Скрін з сайту sinoptik.ua

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up