Град та гроза: на Хмельниччині оголошено штормове попередження

Град та гроза: на Хмельниччині оголошено штормове попередження

Синоптики попереджають про І рівень небезпечності (жовтий).  

На зміну аномальній спеці атмосферний фронт принесе на Хмельниччину дощі та грози. Про це попереджає синоптик Наталка Діденко. 

Неділя відзначиться послабленням спеки у західних областях України. 24 липня повітря посвіжіє до +23+28 градусів, на Закарпатті (проти вчорашніх максимальних +35+37 градусів) стане +30 градусів. У більшості областей України 24 липня очікується протягом дня +27+32 градуси, тобто, спека.

Дощі, місцями з грозами, принесе атмосферний фронт спочатку на Захід, вдень та ввечері опади поширяться на Північ (окрім Сумщини), Вінницьку, частину Одеської та Черкаської областей. Окремі локальні невеликі дощі ймовірні на Луганщині.

Відео дня

— Усі, хто не ввійшов у цей дощовий список, від опадів утримаються — буде сухо та сонячно. Вітер південно-західний, невеликий або помірний, під час гроз можливі сильні пориви, прогнозує Діденко

В Українському гідрометцентрі оголосили штормове попередження в 12 областях. 

— 24 липня вдень у західних, Житомирській, Київській і Вінницькій областях грози, в окремих районах град та шквали 15-20 метрів за секунду, — йдеться на сайті

Загалом погода на Хмельниччині 24 липня виглядатиме так:

Нагадаємо, найближчими днями очікуються магнітні бурі. У ці дні намагайтеся не виходити на вулицю, не перевантажуватися фізично та емоційно, виконувати дихальні вправи та приймати контрастний душ, змінюючи холодну та гарячу воду кожні 10-15 секунд. Також варто відмовитися від вживання кави та алкоголю.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up