Морози до -13: прогноз погоди на тиждень з 6 по 12 лютого

Морози до -13: прогноз погоди на тиждень з 6 по 12 лютого
Фото ілюстративне
  • Другий тиждень лютого пройде з морозами та снігом. 

  • Дізнавайтесь детальний прогноз погоди на наступний тиждень.

Лютий приніс з собою справжню зиму. Цього тижня на Хмельниччині, та й по всій Україні слід очікувати морозів. 

Народний синоптик Стас Щедрін прогнозує, що з 5 по 10 лютого до України надійде холодна повітряна маса Арктичного походження та ряд атмосферних фронтів. Внаслідок цього по всій країні очікується суттєве похолодання, особливо на заході та півночі, а також у більшості областей. В понеділок-вівторок пройдуть снігопади. На півдні, центрі України та у Карпатах, сильні снігопади, хуртовини, поривчастий вітер, подекуди ожеледь. 

Мапи зі сторінки Стаса Щедріна

Та за його словами, така зимова погода триватиме недовго. Починаючи від 8 до 10 лютого, до більшої частини Європи надійдуть стійкі теплі повітряні маси з Сахари та Атлантики.

Відео дня

Тому в Україні очікується суттєве та стабільне потепління. По всій країні з 10-12 та до кінця другої декади лютого температурний режим коливатиметься в межах від +5+7 вдень та до -3+4 градусів в нічні години.

По опадам, то десь з 10 по 14 лютого, во всій країні їх буде дуже мало, а сонця багато. Але вже з 15-16 числа скрізь буде вогко. А от третю декаду лютого Щедрін прогнозує по весняному теплою.

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

В понеділок, 6 лютого, температура повітря коливатиметься від -8 вночі до -4 вдень. Сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Вранці продовжиться нічний дрібний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У вівторок, 7 лютого, хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці йтиме дрібний сніг, який вдень може посилитися, але до приходу вечора він повинен припинитися. Температура повітря прогріється до -7 вночі до -3 вдень.

В середу, 8 лютого, ранкові хмари протримаються недовго — вдень та ввечері очікується ясна погода. Без опадів. Температура повітря прогріється до -11 вночі до -5 вдень.

У четвер, 9 лютого, ясної погоди не буде — хмари закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Без опадів.Температура -13 вночі та -3 вдень. 

В п’ятницю, 10 лютого, ранок буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.Температура повітря: -12 вночі та -2 вдень. 

На вихідні, 11-12 лютого, стовпчики термометра опустяться до -9 вночі та -2 вдень. У суботу протягом усього дня погода буде похмурою. У неділю з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Без опадів на вікенд. 

*за даними сайту sinoptik.ua. 

Раніше ми розповідали якою буде погода в лютому. Синоптики зробили перші прогнози того, що готує для жителів області останній місяць зими. Ми зібрали прогнози народних синоптиків та погодних інформерів. Детальний прогноз на місяць читайте в матеріалі Морози чи потепління: прогноз погоди на лютий по Хмельниччині

Нагадаємо, що в лютому буде 4 короткочасні магнітні бурі. Причина цього явища – обурення магнітного поля Землі, коли планета виявляється під ударом сонячного вітру. Магнітні бурі будуть слабкої, сильної та середньої потужності. Це може призвести до погіршення самопочуття. Коли відбудуться магнітні бурі читайте в матеріалі Магнітні бурі у лютому 2023: коли їх чекати та як вберегти здоров’я

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up